Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Strašidelný seriál si podmanil svet! Je plný strachu, duchov a prekliatí

Netflix pokračuje v produkcii svojich tématických seriálov, ďalším z nich je hororová novinka The Haunting of Hill House, ktorý ašpiruje na najlepšiu hororovú novinku roka.

08.11.2018 07:00
the haunting of hill house, hill house, Foto:
Hill House je symbolom nefalšovaného zla. Netflix opäť ponúkol skvelú, tentokrát hororovú, novinku.
debata

Tento rok streamovací gigant investoval do svojej pôvodnej tvorby opäť rekordnú sumu na úrovni 8 miliárd dolárov a neustále rozširuje svoju programovú ponuku. Okrem pokračovaní obľúbených seriálov, ponúka čoraz viac noviniek. V októbri sa portfólio rozšírilo, okrem iného, aj o hororovú novinku The Haunting of Hill House. Desivý príbeh zaujal divákov ešte pred premiérou a na Rotten Tomatoes sa teší až 92% kladnému hodnoteniu.

Kto by očakával klasickú „odrhovačku“ o strašidelnom dome, veľmi rýchlo pochopí, že Netflix sa do podobných spracovaní nepúšťa a prináša vždy zaujímavé a tuctové poňatie a pri tomto seriáli to nie je inak.

Príbeh sa začína v roku 1992, keď sa rodina Craneovcov nasťahuje do veľkého domu na kopci, idylka ako vyšitá. Problémy nastanú, keď ho chcú opraviť a ďalej predať, jednotliví členovia rodiny sa stanú obeťami strašidelného domu, ktorý má svoje vedomie. Narýchlo ho opustia, keď za záhadných okolností zomrie matka rodiny. Všetko nasvedčuje tomu, že desivá epizóda ich životov sa skončilo.

Rodina Craneovcov si v strašidelnom dome... Foto: Netflix
the haunting of hill house, hill house, Rodina Craneovcov si v strašidelnom dome neužije idylku, ale číre peklo, ktoré ich bude prenasledovať cez dve generácie,

Ubehnú viac ako dve dekády a medzičasom zomrel aj otec, keď sa do toho istého domu vrátia už dospelé deti s rodinami, aby porazili zlo, ktoré ich roky prenasleduje a musia sa postaviť čistému zlu, ktoré je nasiaknuté v stenách.

Výhodou tohto seriálu je fakt, že môže zaujať aj tých, ktorí neholdujú dlhým pokračovaniam. The Haunting of Hill House vznikol podľa knižnej predlohy z roku 1959 spisovateľky Shirley Jacksonovej a celý dej je postavený ako jednorázová záležitosť. Televízny tvorca Mike Flannagan hovorí jasne, príbeh tejto rodiny má svoj začiatok, stred a najmä záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #The Haunting of Hill House