Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia krvákov si prídu na svoje. Nebude to pokračovanie Upírskych denníkov

Fanúšikovia upírskych seriálov pozor! Štartuje novinka, ktorá je mixom Upírských denníkov a The Originals. Legacies bude hit!

25.10.2018 07:00
debata
Ústrednou postavou je Hope, ktorá je plodom zla... Foto: The CW
legacies, Ústrednou postavou je Hope, ktorá je plodom zla a musí bojovať o dobro.

Na jar tohto roka sa vysielala posledná piata séria The Originals, ktorá bola odrazovým mostíkom práve pre Legacies, kde hlavnú úlohu stvárni Hope Mikaelson, dcéra pôvodného upíra Klausa. Tá stratila oboch rodičov a vracia sa do mestečka Mystic Falls do školy pre magické deti, kde musí začať od nuly. Tvorcovia Upírskych denníkov (The Vampire Diaries) a The Originals sa nechceli vzdať myšlienky, že ich pracne vybudovaný vesmír nadprirodzený vesmír sa len tak skončí.

Dvorná autorka oboch seriálov – Julie Plec – prišla s myšlienkou ďalšieho spin-off seriálu s názvom Legacies, ktorý bude odkazom oboch predchádzajúcich seriálov a priláka ich divákov, ale otvorí dvere aj pre úplne novú generáciu divákov. Nie je tajomstvom, že posledné série oboch upírskych seriálov už mleli z posledného, čo sa odrazilo aj na sledovanosti. Najmä pri The Originals bol doslova zázrak, že sa dožil až piatich sezón. Z kopca to s ním išlo už od tretej série.

Odkazov na Upírske denníky a Pôvodných bude neúrekom. Už len myšlienka školy pre magické deti bola súčasťou poslednej epizódy Upírskych denníkov a tam vznikla aj myšlienka pokračovať v príbehoch v tomto prostredí. Riaditeľom školy je Alaric Salztman, niekdajšia postava z denníkov, pričom sa niekoľkokrát mihol aj v The Originals. V jednotlivých epizódach by sa mali objaviť aj niektoré postavy z oboch seriálov. Potvrdený je Matt (Zach Roerig), aj Jeremy (Steven R. McQueen).

Na veľké sklamanie musia pripraviť najmä skalní fanúšikovia. Do svojich úloh sa určite nevráti Ian Somerhalder (Damon), Paul Wesley (Stefan) a ani Nina Dobrev (Elena). Útechou môže byť, že v Legacies bude na obľúbené postavy niekoľko okatých odkazov a hoci sa neobjavia na obraze, diváci budú vedieť akési ďalšie pokračovanie ich životov.

Najväčším otáznikom je účasť herečky Candice King (Caroline). Tá spolu s Alaricom vedie školu, lenže v Legacies sa nateraz neobjaví, čo vyznieva minimálne zvláštne, keďže bola súčasťou aj piatej série The Originals a dej nového seriálu si doslova pýta, by tam bola. Tvorcovia o osude Caroline nateraz mlčia, jej absencia v Legacies by mala byť vysvetlená a dej príde do bodu, keď jej účasť bude nutná. Zrejme všetko závisí na tom, či herečka bude ochotná sa vrátiť k úlohe, ktorá ju preslávila alebo dá prednosť iným projektom.

Legacies prinesie to, čo diváci mali radi. Kúzla, upírov, vlkolakov, čarodejnice, temnotu a samozrejme potrebnú dávku lásku, ktorú hľadajú všetky bytosti. Práve tento seriál patrí medzi tie najočakávanejšie tejto jesene. Stávky sú vysoké, musí uspieť, ďalšiu šancu zrejme tento žáner nedostane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Vampire Diaries #The Originals #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky) #oseriáloch #Legacies