Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oscarový Sean Penn prvýkrát v seriáli. Poletí v kontroverznej novinke na Mars

Streamovacia spoločnosť Hulu, ktorá má na svedomí aj cenami ovenčený Príbeh služobníčky čoskoro ponúkne ďalšiu kontroverznú novinku o lete Mars - The First. V hlavnej úlohe sa predstaví oscarový herec Sean Penn, pre ktorého to bude hlavná úloha v seriáli.

27.08.2018 07:00
Sean Penn Foto: ,
Herec Sean Penn.
debata

O tejto novinke sa hovorilo už viac ako rok. Hulu sa dokonca podarilo zlákať aj herečku Natashu McElhone, ktorá dovtedy bola súčasťou seriálu Designated Survivor, kde po boku Kiefera Sutherlanda stvárňovala prvú dámu USA. Problémom tohto seriálu bol fakt, že aj napriek tomu, že bola hlavnou postavou, stále bola na vedľajšej koľaji. Designated Survivor mal od začiatku kreatívne problémy a showrunneri sa menili po niekoľkých epizódach, čoho výsledkom bol problém vyrobiť súvislý príbeh aj ostatné postavy.

Herečka sa rozhodla spraviť rázny krok a požiadala tvorcov, aby ju z tohto projektu vyškrtli práve účasť v novinke The First. Prvú dámu čakal krutý koniec a jej postava zomrela pri tragickej autonehode. V druhej polovici druhej série dráme o prezidentovi sa neobjavila. Paradoxom je, že až vtedy ju postavy viac spomínali, ako keď „žila“ a mohli jej vymyslieť lepší príbeh.

Designated Survivor bol zrušený televíziou ABC v máji práve pre kreatívne problémy. Televízia viac nechcela tolerovať nestabilnú produkciu a tak seriál stopla. Iróniou je, že klesajúca sledovanosť nebola až taký veľký problém, keďže seriál streamoval súbežne s televíziou Netflix, takže vo výsledku zasiahol veľkú divácku základňu. Istý čas sa hovorilo o tom, že by práve streamovací gigant mohol tomuto seriál dopriať pokračovanie v podobe tretej série, nakoniec z toho vzišlo.

Konkurečné Hulu teda ulovilo nielen Natashu McElhone, ale aj oscarového herca Sean Penna, pre ktorého je účasť v The First vôbec prvou hlavnou úlohou v seriáloch. Tomuto formátu sa doteraz vyhýbal. Zahosťoval si len v jednej epizóde Priateľov alebo ho diváci videli v sitkome Dva a pol chlapa.

Osemdielna dráma o prvom lete človeka na Mars jeho názor zmenila. Že nejde o obyčajnú sci-fi drámu svedčí aj prvý teaser trailer k novinke, ktorá sa objaví od 14. septembra. Nový seriál zachytí prípravu celej posádky na let na červenú planétu, ich psychické rozpoloženie, ale aj vedomie toho, že sa nebudú musieť vrátiť. Nebude to len o astronautoch, ale o ich rodinách, na ktoré má táto misia vplyv.

The First má ambíciu rozpovedať dojemný a zároveň kontroverzný príbeh o pokuse kolonizovať Mars a položiť základy pre možný presun ľudstva zo zničenej Zeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The First #Hulu