Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bola tučná a šikanovali ju. Teraz je chudá, sexi a chystá pomstu

Netflix sa púšťa do ďalšieho kontroverzného seriálu, ktorý ešte pred premiérou budí vášne a prebiehajú protesty, aby sa zakázalo jeho uvedenie. Neskoro. Novinka Insatiable je od piatka sprístupnená a poukáže na ďalší pálčivý celospoločenský problém. Šikanu obéznych na stredných školách.

10.08.2018 07:00
debata
Novinka Insatiable bude opäť kontroverzná.... Foto: Netflix
insatiable, Novinka Insatiable bude opäť kontroverzná. Poukáže na šikanu obéznych, ale aj na následnú pomstu.

Streamovacia spoločnosť má s týmto typom seriálov nejakú tú skúsenosť. Vo svojej ponuke má dve série mimoriadne ťažkej drámy 13 Reasons Why, v ktorej sa šikanovaná Hannah Bakerová podrezala vo vani a následne prostredníctvom audionahrávok hovorí svoj krutý príbeh, ktorý vyvrcholil jej smrťou. Ešte nikdy predtým, žiadny zo seriálov, takto otvorene nehovoril o tvrdej psychickej a fyzickej šikane, problémami s alkoholom, drogami a rôznymi psychickými dopadmi na mladých teenagerov.

13 Reasons Why sa v roku 2019 dočká aj tretej série a Asociáca amerických rodičov už teraz bije na poplach a žiada ukončenie vysielania. Obáva sa, že seriál dáva návod mladým a labilným teenagerom, ako skoncovať so životom.

Netflix je mimoriadne obľúbený medzi mladým publikom a preto pokračuje v ťažení a bude nahlas hovoriť o ďalšej forme šikany. Novinka Insatiable si vezme na mušku príbeh mladej Patty, ktorá nikdy nebola chudá a odjakživa sa „tešila“ pozornosti spolužiakov, ktorí si z nej len uťahovali. Jej peklo pokračuje na strednej škole, kde prežíva najťažšie chvíle. Tradične nie je členkou žiadnej skupiny, má jednu dobrú priateľku, ktorá jej kryje chrbát a má pocit, že ju nikto nechápe. Chce len jedno – prežiť.

Všetko sa zmení počas jedného leta, keď po napadnutí sa rozhodne zmeniť svoj život. Navždy. Keď sa na jeseň vráti do školy, nikto ju nepozná. Z Patty je chudá, sexi, štýlová kosť, presne tak, ako to diktujú časopisy. Zrazu chce byť s ňou každý kamarát, šikana zmizla a ona môže byť kým chce. Môže byť roztlieskavačka, ale klasická fiflena. Ona si vyberie vlastnú cestu. Nastal čas vrátiť všetko to zlé spolužiakom, dobre premyslenou pomstou.

Seriál Insatiable narozdiel od 13 Reasons Why má byť komediálnou drámou, ktorá častokrát bude mať za úlohu pobaviť, najmä v tej časti, keď sa bude Patty mstiť. Hlavnou myšlienkou je však upozorniť a bez servítky hovoriť o šikane teenagerov, ktorí svojimi činmi môžu spôsobiť tragédiu.

Kritické hlasy sa proti tomuto seriálu ozvali ešte pred jeho premiérou. Dokonca vzniklo niekoľko petícií proti jeho uvedeniu, jednu z nich podpísalo už 100-tisíc ľudí. Kritici sa obávajú neblahých dopadov na psychiku teenagerov, ba dokonca hovoria o tom, že pri sledovaní dostávajú návod, ako sa pomstiť a páchať zločiny. Slabší jedinci by dokonca, podľa nich, nemuseli zvládnuť sledovanie novinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #Insatiable