Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hannibal si každého uvaril podľa svojej chuti

Hannibal bol unikátny seriál už od svojho začiatku. Dočkal sa len troch sezón a jeho sledovanosť nikdy nelámala rekordy. Tento seriál bol špecifický, nebol pre masového diváka. Kameňom úrazu bolo aj to, že ho vysielala celonárodná televízia NBC, ktorá má iné nároky na sledovanosť. Príbeh o ikonickom kanibalovi by viac hodil na káblovú televíziu, kde mal šancu zažiariť. Od jeho zrušenia ubehli už tri roky a neustále sa objavujú nové a nové informácie o tom, že by sa mohol vrátiť s novou sériou.

24.07.2018 07:00
hannibal, Mads Mikkelsen Foto:
Mladšiu verziu Hannibala stvárnil Mads Mikkelsen, ktorému sa podarilo ako jedinému nadviazať na odkaz Anthonyho Hopkinsa.
debata

Kto by nepoznal dnes už kultovú filmovú sériu o Hannibalovi, vďaka neopakovateľnému prejavu Anthonyho Hopkinsa sa stala symbolom doby a dodnes sa jeho výkonu nikto nepriblížil. V roku 2013 televízia NBC zariskovala a preniesla Hannibala do seriálovej podoby. O prerod do seriálovej podoby sa postaral Bryan Fuller, ktorý stojí za mnohými Star Trek seriálmi. Vďaka jeho neortodoxnému prístupu sa z Hannibala stal neopakovateľne poňatý seriál.

Počas troch sezón sa príbeh zameral na oveľa mladšieho kanibala, ktorý sa zahrával so všetkými, pod kožu sa mu dostal Will Graham, agent FBI, ten vďaka svojej schopnosti vizuálne si v mysli zreprodukovať zločiny mal mnohé mentálne problémy. Hannibal jeho terapeut a postupne sa začal jeden s druhým zahrávať a Lecter bol vo svojich zločinov nepolapiteľný.

Zametal za sebou stopy, s úškrnom odvádzal pozornosť FBI od svojich beštiálnych zločinov a pritom bol na stope iných psychopatov, ktorí ho príjemne iritovali. Popri tom všetkom predvádzal svoje legendárne kuchárske umenie a hostil svojich nepriateľov pri jednom stole. Agenti ani len netušili, že jedia svojich kolegov.

Hannibal bol zvrátený seriál, v tom najlepšom slova zmysle. Vizuálne spracovanie, ktoré akýmsi spôsobom velebilo chladnokrvné vraždy a násilie striedalo dojemné rozpoloženie šialenca, ktorý túžil po blízkej osobe. K tomu všetkého sa pridal podmanivý minimalistický soundtrack, ten len umocňoval ťažkú atmosféru, v ktorej sa jednotlivé série odohrávali.

Kanibal postupne zabíjal všetkých naokolo, slučka okolo Grahama sa uťahovala. Tvorcovia sa nikdy nebáli ukázať v seriáli rôzne beštiálne výjavy šialeného vraha. Zo sveta obete odchádzali rôznymi spôsobmi, väčšinou tými najkrutejšími. Mnohé z nich skončili v mrazničke uznávaného psychiatra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hannibal #Mads Mikkelsen #Hugh Dancy #oseriáloch