Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepolepšiteľní outsideri sa vydávajú na svoje posledné dobrodružstvo

Seriál Hap a Leonard nie je pre každého, suchý humor, dvaja "lúzri" ako hlavné postavy. Teraz prichádzajú s poslednou treťou sériou, ktorú od pondelka uvedie televízia AMC vždy od 22.00.

18.06.2018 07:00
Hap a Leonard, Foto:
Tretia séria je pre Hapa a Leonarda posledná.
debata

Pre tento seriál je charakteristických mnoho prívlastkov. Je to prekvapivá detektívka z amerického Texasu alebo suchá čierna komédia s prvkami krimi? Jedno je isté scenáristi si aj v tretej sérii pripravili poriadnu nálož strohých vtipov, energických zásahov a neočakávaných zvratov.

Už po tretí raz sa dvojica tvorcov Jim Mickle a Nick Damici spojili so spisovateľom Joe R. Lansdalom a vzniklo ďalších šesť epizód historického seriálu Hap a Leonard. Seriál sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia. Divákov prenesie do Texasu, kde budú opäť svedkami všetkých patálií nepolepšiteľných kamarátov, ktorým sa lepí smola na päty, kamkoľvek sa pohnú. Excentrickú dvojicu, životom unaveného Hapa a veterána z Vietnamu Leonarda, v seriáli dopĺňa nebezpečne krásna Trudy, Hapova exmanželka, pre ktorú má Texasan stále slabosť. Ani Leonard to však v živote nemá ľahké, je to totiž černoch a navyše homosexuál a nič ho nedokáže dopáliť viac, ako keď si niekto uťahuje z farby jeho pleti či sexuálnej orientácie.

Diváci sa mohli s touto dvojicou stretnúť v minuloročnej druhej sérii s poditulom „Mucho Mojo“. Práve „Mojo“ predstavovalo nevysvetliteľnú prírodnú silu, ktorá hlavných hrdinov strhávala na neočakávané a prekvapivé cesty. Tretia séria dostala prívlastok „The Two-Bear Mambo“ alebo voľne preložené „Medvedie mambo“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hap and Leonard #oseriáloch