Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS ukáže traumatizovaný svet módy po 2. svetovej

Verejnoprávna RTVS po skončení Kliniky Charité prináša ďalšiu zaujímavú seriálovú alternatívu - seriál Kolekcia. Ten ponúkne nevšedný príbeh do sveta po skončení druhej svetovej vojny. Po dlhoročnom krviprelievaní musela Európy vstať z popola a k tomu patrí aj móda. Ľudia začínali opäť žiť normálne životy, ktoré prerušilo Nemecko.

13.02.2018 07:00
seriál kolekcia, the collection, Foto:
Seriál Kolekcia bude pastvou pre oči. Ukáže módu zo 40-tych rokov.
debata

Kolekcia je fiktívny príbeh, ktorý priblíži reformu módy a haute-couture v Paríži, zničenej 2. svetovou vojnou. Mesto módy bolo traumatizované nemeckou okupáciou, keď niektoré známe módne značky boli poznačené kolaboráciou s nacistami.

Módny salón Paula Sabina, vedú dvaja bratia, ktorí sú úplne protiklady. Paul, vedie módny salón a má veľké ambície ho katapultovať na vrchol svetovej módy za každú cenu. Jeho brat Claude je mimoriadne talentovaný návrhár modelov. Má vizionárske nápady, po ktorých túži svet „haute couture“.

Žije však bohémskym životom, ktorý môže narušiť reputáciu salónu a dôveru nádejného investora, ktorý sa po niekoľkých investičných omyloch nechce opäť popáliť. Preto musí Paul zamiesť všetky reputačné riziká pod koberec a urobiť všetko pre to, aby bol exkluzívny investor na jeho strane.

Prostredníctvom 8-dielneho príbehu dostanú diváci možnosť nazrieť do vizuálne úchvatných zákutí povojnového Paríža. Prostredníctvom fotografa módneho domu, seriál ponúka estetické zábery modelov, ktoré reflektujú dobu konca 40tych rokov minulého storočia. V prospech Kolekcie hovorí aj fakt, že doteraz téma módy v povojnovej Európe nedostala tak výrazný priestor na obrazovkách. Aj toto odvetvie prežívalo svoje vzlety a pády, prechádzalo turbulentnými zmenami. Rovnako ako všetky odvetvia hospodárstva sa muselo spamätať z ťažkých strát a začať častokrát budovať všetko od nuly.

Za seriálom stojí úspešný producent Oliver Goldstick, známy aj seriálmi ako Pretty Little Liars (Roztomilé mrchy), Škaredá Betty (Ugly Betty) či Zúfalé manželky (Desperate Housewives). V hlavných úlohách sa predstavia: Richard Coyle ako Paul Sabine, Mamie Gummer's ako Helen Sabine, Tom Riley's ako Claude Sabine, Alix Poisson's ako Charlotte, Jenna Thiam's ako Nina, Max Deacon's ako Billy Novak.

Nový seriál uvedie Jednotka, od 13.2. v dvoch častiach za sebou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch