Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zvládne Trump toľko zosmiešňovania? Jeho karikatúra mu dáva na frak

Televízia Showtime už o niekoľko dní (11. februára) zaradí do vysielania dlhoočakávanú novinku Our Cartoon President, ktorá bez okolkov a akéhokoľvek pardónu zosmiešňuje prezidenta Trumpa.

08.02.2018 07:00
our cartoon president, trump, melania trump, Foto:
Na pretras sa dostane aj súkromie prezidenta Trumpa.
debata (15)

Za seriálom stojí úspešný moderátor Stephen Colbert, ktorý prezidenta nešetrí ani vo svojej talkshow a je otvoreným kritikom celej jeho administratívy. Pôvodne sa animovaný Trump objavoval iba v jeho nočnej show, v ktorej vtipne bagatelizoval aktuálne kauzy prezidenta.

Televízia pilotnú epizódu nového animáku sprístupnila už koncom januára a po zhliadnutí tejto epizódy možno povedať, že na obrazovky sa dostane seriál, ktorý bude niekoľko desiatok minút vkuse tvrdo kritizovať, znevažovať a trefne nastavovať zrkadlo aktuálnemu osadenstvu Bieleho domu.

Our Cartoon President je ten typ seriálu, na ktorý si musí každý divák spraviť názor sám a uvážiť, či sa mu zdá už „cez čiaru“ alebo je to pravdivá ironizácia každého kroku prezidenta Trumpa. Všetko plynie z (ne)popularity kontroverzného prezidenta. Vopred sa ráta s tým, že tento seriál rozdelí nielen USA na dva znepriatelené tábory. Jeden ho bude velebiť a druhý preklínať.

Tvorcom sa veľmi trefne podarilo zachytiť nielen kauzy prezidenta a jeho garnitúry, ale aj jeho prešľapy, vyhlásenia a prejavy jeho osobnosti. Tie poskytujú priestor trafiť klinec po hlavičke v mnohých smeroch.

Aj napriek zopár hluchým miestam v epizóde, v podstate neprestáva paľba vtipov, urážok a strápňovania nielen najmocnejšieho muža planéty, ale aj jeho rodiny. Patričný priestor dostáva aj jeho manželka Melania, ktorá je vďačným terčom posmeškov zo strany médií po celom svete. Our Cartoon President jej reputácii rozhodne nepomôže. Samozrejmosťou je aj prítomnosť dcéry Ivanky, ktorá je poradkyňou zadarmo. „Na paškál“ sa dostávajú aj jeho poradcovia, na ktorých padá tieň podozrenia z rodinkárstva.

Autentickú atmosféru dotvára dokonalý dabing seriálu. Colbertovi sa podarilo dať dokopy takých imitátorov, ktorí tak hodnoverne, priam dokonale imitujú hlasy jednotlivých osôb. Divák môže nadobudnúť pocit, že im akýmsi spôsobom podarilo pracne zostrihať dialógy z ich vystúpení. Omyl. Nič také sa nestalo. Je to len dokonalé imitátorstvo.

Our Cartoon President je prehnaný seriál, či už je divák priaznivcom alebo odporcom súčasnej administratívy prezidenta Trumpa. Vysmieva sa, uráža. Lenže má dobrý reálny základ a karikatúry prezidenta je reálnym odrazom súčasnej situácie. Je veľa dôvodov sa dobre zasmiať. Len pri hlbšom zamyslení to budú asi smiech cez slzy, keď v Bielom dome vládne naozaj taký prezident.

Zaujímavosťou je, že sám Trump sa ešte na Twitteri nevyjadril na adresu animovaného seriálu. Po premiére to bude zrejme len otázka času.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #oseriáloch #Our Cartoon President