Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spoznajte hrdinu, ktorý svoj osud zavesil na klinec

Arrow, The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow dostali ďalšieho hrdinu do tímu! Televízia The CW predstavila nový seriál - Black Lightning.

17.01.2018 07:00
debata
Jeffersona Pierca alias Black Lightninga... Foto: The CW
black lightning, Jeffersona Pierca alias Black Lightninga stvárňuje herec Cress Williams, známy aj zo seriálu Doktorka Zoe.

Komiksoví hrdinovia stále hýbu filmových aj seriálovým svetom. Sú čoraz viac úspešnejší a žiadanejší a preto niet divu, že The CW tento svet chcela ešte viac rozšíriť. Posledných šesť rokov, od príchodu Arrowa, je v znamení hrdinov. Postupne televízia predstavila niekoľko spin-off seriálov a vytvorila nový seriálový svet, ktorý láka milióny divákov.

V utorok sa k Arrowovi, Flashovi, Supergirl a Legends of Tomorrow pridal iný typ hrdinu – Black Lightning. Netypický superhrdina, ktorý svoj osud zavesil na klinec.

Jefferson Pierce na prvý pohľad nie je ničím výnimočný, 40-ročný riaditeľ školy vedie usporiadaný život, má rodinu a nikto by nepredpokladal, že ešte pred desiatimi rokmi bol superhdina.

Po rokoch bol však prinútený svoj oblek znova obliecť a zachrániť svojich najbližších. Vtedy zistil, že jeho okolie nie je vôbec idylické a zločin má veľkú moc. Neochotne sa do ulíc legendárny Black Lightning, aby prinávratil spravodlivosť.

Aj túto novinku pripravujú tí ístí tvorcovia ako štvoricu starších súrodencov. Paradoxom je, že najnovší prírastok síce patrí do univerza hrdinov, no minimálne počas prvej série sa nebude s ostatnými prepájať. Čo je pomerne zvláštne, keďže tvorcovia ostatné seriály s veľkým diváckym ohlasom prepojili.

Separovanie najnovšieho prírastku má dve strany mince. Na jednej strane je pozitívne, že sa nebude prepájať s ostatnými. Otvára sa tak atraktívna možnosť budovať si vlastnú mytológiu, vlastné tempo, vlastnú identitu a nemusí sa prispôsobovať ostatným seriálovým súrodencom. V tomto však spočíva aj druhá strana mince. Fanúšikovia jasne ukázali, že majú radi prepojenia a umelé oddelenie môže Black Lightningovi v konečnom dôsledku ublížiť, ak sa divákom nebude páčiť nové poňatie príbehu o ďalšom superhrdinovi.

Predsalen, tento žáner začína narážať na svoje limity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Black Lightning