Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spoznajte najväčší seriálový omyl tohto roka. Tragédia má svoje pokračovanie

Tragický príbeh o Rómeovi a Júlii pozná každý, netreba ho nikomu predstavovať. Lenže život znepriatelených rodín pokračoval aj po ich nešťastnom skone. Túto fázu ešte nikto nikdy nepreskúmal, teda až do tohtoročného mája, keď televízia ABC predstavila seriálovú novinku Still Star-Crossed.

27.12.2017 07:00
still star crossed, Foto:
Pokračovanie tragédie Rómea a Júlie sa stalo najväčším seriálovým omylom tohto roka.
debata (10)

Seriál, ktorý sa nikdy nemal dostať na obrazovky a televízia až po nakrútení diela zistila, do akého veľkého omylu sa pustila. Bolo už neskoro a nepomohlo ani vehementné odsúvanie seriálu na vedľajšiu koľaj. Pôvodne sa mal divákom predstaviť ešte v roku 2016, nakoniec dostal priestor v lete 2017. V čase, keď minimum divákov sleduje seriály a vyplnil len prázdninovú štruktúru.

Nečudo, že prepadol na plnej čiare. Dá sa povedať, že ho nikto nesledoval a stačilo len sedem epizód, kým ho televízia definitívne stiahla z vysielania. Paradoxom je, že v čase príprav doňho televízia vkladala veľké nádeje. Vzišiel z pera renomovanej autorky Shondy Rhimes (Klinika Grace, Scandal, How to Get Away With Murder). Jej seriály sú obrovskými hitmi, preto všetkých zaskočilo, že sa jej „podarilo“ stvoriť tento absolútny prepadák, ku ktorému sa nikto nepriznáva.

O čom teda príbeh je? Rhimes sa rozhodla preskúmať život Kapuletovcov a Montekovcov po smrti Rómea a Júlie, s podporou knihy od spisovateľky Melindy Taub. Ich nešťastná láska vyústila do tragického konca. Lenže život vo Verone sa zastavil len na chvíľu, ich nepriateľstvo pokračovalo aj naďalej. To mal byť dostatočne silný námet na pokračovanie príbehu o tlejúcej občianskej vojny v talianskom meste.

Mier mal nastoliť Benvolio Montek a Rosaline Kapuletová, ktorých spojilo dohodnuté manželstvo. Pochopiteľne srdcia oboch patrili iným. Museli sa navonok obetovať pre vyššie dobro, ktoré neprichádzalo. Práve naopak. Znepriatelené rodiny a ich vzájomná nenávisť len gradovala a mladá dvojica sa stala bábkami ich mocenských bojov. Zle pripravený seriál, zle spracovaný námet mali za následok jedno. Rýchly koniec. Nepomohli ani pekné kulisy, ani kostýmy. Potrebná atmosféra sa nedostavila. Bol to absolútny omyl tohtoročnej seriálovej sezóny.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Still Star-Crossed