Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel vie nakrútiť aj OC Kaliforniu so superschopnosťami

Tento rok Marvel brojí nielen striebornom plátne, ale snaží sa dopriať poriadnu dávku svojich hrdinov aj seriálovým divákom. Niekedy sa mu to zadarí, niekedy nie.

21.11.2017 07:00
runaways, marvel´s runaways, Foto:
Skupinka teenagerov sa postaví svojim najbližším.
debata

Už v utorok komiksový gigant ponúkne ďalšiu možnosť, ktorá môže potešiť skôr mladšie ročníky a zároveň rozšíri svoju pôsobnosť o ďalšiu streamovaciu službu. Novinka Marvel's Runaways mieri na Hulu.

Runaways vstupuje do boja o divákov s presne zadefinovaným námetom. Tohtoročné dve Marvel novinky – Inhumans a The Gifted – naplno prepadli „vďaka“ úplnému zlyhaniu tvorcov. Runaways rozpovie nevšedný príbeh, ktorý sa vymyká doterajším klišé seriálom o rodine a vzťahoch. Komiksové spracovanie sa zameria na skupinku teenagerov, ktorí budú bojovať proti svojim najbližším – rodičom. Tí budú členmi sekty a ukáže sa, že jablko padlo ďaleko od stromu v prípade ich detí. Tie sa im postavia a rozpútajú veľký súboj.

Kritici hovoria o Runaways s nadšením. Prirovnávajú ho k niekdajšiemu hitu OC Kaliformia len so schopnosťami. Tvorcovia novinky pracujú s presne zadefinovaným materiálom a nejdú sa hrať na niečo, čo im námet nevie dať.

Nebude to príbeh o klasických a častokrát pateticky vyznievajúcich rodinných stretnutiach. Bude to o tvrdých bojoch medzi generáciami. Medzi ideálmi mladých a krutou realitou dospelých. Rodičia nebudú klasickí „záporáci“. Každý jeden bude mať vlastné pohnútky a dôvody, prečo nie je a nemôže byť kladným hrdinom. Iste, súčasťou budú aj rodinné hodnoty, hľadanie lásky, hľadanie miesta pod slnkom pre každú postavu. Len to bude spracované hodnoverne a v situáciách, ktoré budú nato určené.

Vznikne tak zaujímavý pohľad na naozaj neobvyklý seriál s neobvyklou zápletkou, ktorá je nadčasová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #oseriáloch #Runaways