Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zemi zostáva 186 dní. Kto zachráni ľudstvo? Chce byť ľudstvo zachránené?

Televízia CBS sa snažila opäť oživiť žáner apokalyptického seriálu, v ktorom Zemi hrozí vesmírne nebezpečenstvo.

13.09.2017 07:00
salvation Foto:
Má ľudstvo šancu na prežitie?
debata

Najsledovanejšia televízia v USA, ktorá je známa svojou snahou priniesť univerzálne spracovanie seriálov, ktoré bude „pasovať“ väčšine divákov, tentokrát zariskovala. Počas leta odpremiérovala novinku Salvation, ktorá priniesla aj kontroverznú linku o tom, či mocnosti majú záujem zachrániť planétu pred bezprostredným ohrozením z vesmíru. Prečo by riskovali vyhladenie ľudstva?

Novinka zachytáva príbeh mladého študenta, vychádzajúcu hviezdu technologického odvetvia. Ten kontaktuje Pentagon s varovnou správou, že na Zem sa rúti obrovský asteroid a ľudstvu zostáva šesť mesiacov života. Začína sa tak jeho životný príbeh, keď sa rýchlo stane súčasťou nového tímu vedcov, ktorí budú hľadať cestu, ako sa vyhnúť exodu. Alebo je to všetko len zásterka?

Postupne sa odkryjú nielen rodinné tajmostvá, ale aj tie na najvyššej vládnej úrovni. Niektorí budú chcieť žiť, niektorým by koniec sveta vyhovoval. Niektorí majú plán B a veria v prežitie vybraných jedincov a následného vybudovania rasy na nových základoch. Niektorí chcú všetko kamuflovať. Kde je pravda?

Seriál Salvation mal premiéru ešte počas júla a uviedol sa pomerne slušnou sledovanosťou na úrovni takmer 5 miliónov divákov a ratingom 0.7, čím si CBS vybojovala miesto medzi najsledovanejšími titulmi.

Salvation boduje aj vďaka veľmi obmedzenej konkurencii v rámci letných mesiacov, čím by si teoreticky seriál mohol ešte vybojovať aj druhú sériu počas budúcoročného leta. Ak by sa seriál s takýmito hodnotami vysielal počas hlavnej sezóny, bol by to prepadák a veľmi rýchlo by sa musel pratať z obrazovky. Lenže na leto tieto hodnoty sú uspokojivé.

Postupne sledovanosť klesla na 3.5 milióna divákov s ratingom 0.5, preto bude zaujímavé sledovať, ako sa CBS rozhodne o ďalšom pokračovaní. V súčasnosti je to 50:50. Oficiálne rozhodnutie o pokračovaní, či zrušení ešte nepadlo, pričom vo štvrtok sa vysiela finále 1.série. Bude to koniec seriálu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Salvation