Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česko-slovenská herecká špička izolovaná na ostrove uprostred mora. Začalo sa natáčanie nového seriálu

Šesťdielny seriál ponúkne napätie a záhady v štýle Agathy Christie.

25.04.2024 00:00
Bóra, Kotek, Mauréry Foto:
Vojtěch Kotek a Zuzana Mauréry na zábere z natáčania seriálu Bóra.
debata (2)

Pred pár dňami na pobreží južnej Európy odštartovalo natáčanie novej série z dielne Voyo Originál s pracovným názvom Bóra. Jej dej je však od idylickej dovolenky vzdialený ako more od Bratislavy. Namiesto toho ponúkne napätie, záhady v štýle Agathy Christie, humor čierny ako olivy a hviezdne obsadenie s poprednými českými a slovenskými hercami.

Vedľajší produkt, Maštalír, Hofmann Čítajte aj Maštalír, Hofmann a Bebjak? To nemôže dopadnúť zle. Na obrazovky prichádza nový napínavý seriál

Šesť epizód bude vrchovato naplnených divokým morom, vyčíňaním živlov, dramatickým dejom, konštantne narastajúcim napätím a nečakanými zvratmi. Okrem toho sa diváci dočkajú vtipných situácií, humoru a vysokej koncentrácie česko-slovenských hviezd.

V réžii Zuzany Mariankovej a Marka Najbrta sa v seriáli Bóra predstavia Zuzana Mauréry, Tomáš Maštalír, Jozef Vajda, Maroš Kramár, Richard Autner, Dominika Kavaschová, Daniel Fischer, Ondrej Kovaľ, Jan Révai, Aňa Geislerová, Vojtěch Kotek, Klára Melíšková, Stanislav Majer, Elizaveta Maximová, Jana Krausová, Ivan Lupták, Predrag Bjelac a mnoho ďalších.

Zábery z natáčania seriálu Bóra Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Začalo sa natáčanie seriálu Bóra.

Stretnutie so smrťou

Bóra je názov pre silný vietor, prichádzajúci z pobrežia nad more v južnej Európe. Príbeh šesťdielnej detektívky sa začína vo chvíli, keď na ostrov uprostred Jadranu prichádza skupinka Čechov a Slovákov – účastníkov špeciálneho kurzu Stretnutie so smrťou. Navzájom sa nepoznajú, vidia sa prvýkrát v živote. V rovnakej chvíli pobrežie zasiahne extrémne silná búrka. Neskrotný prírodný živel odstrihne desiatku účastníkov s ich vedúcim od zvyšku sveta. Objavujú sa prvé väčšie konflikty, napätie v skupine narastá. A tá najväčšia dráma má ešte len prísť.

„Kto z nás by neprivítal možnosť na týždeň sa odstrihnúť od civilizácie, starostí a vrátiť sa s čistou hlavou a jasnou mysľou? Každá z desiatich postáv, ktorá vyráža na more, si so sebou vezie svoju minulosť, aby ju na špeciálnom kurze odložila a začala žiť slobodne. Od smrti nanečisto si všetci sľubujú riešenie. Stretnutie, ktoré tam na nich čaká, rozbehne sled udalostí, ktoré bude rovnako napínavé ako zábavné,“ hovorí Michal Reitler, ktorý je spolu s Tomášom Grombířom kreatívnym producentom projektu.

Anna Fialova ako Iveta Bartosova Čítajte aj Jej hudbu nepočúvali všetci, ale každý ju poznal. Z jej života sa stala bulvárna senzácia. Aký bol naozaj, priblíži seriál Iveta

„Voyo Originál s pracovným názvom Bóra zaručene poteší všetkých milovníkov detektívok, drámy, napätia, ale aj zábavy. Veľmi sa teším aj z hviezdneho hereckého obsadenia, či už toho slovenského alebo českého, ktoré sa nám podarilo v tomto projekte spojiť. O kvalitné špičkové herecké výkony v Bóre, ale aj autentické zábery z obľúbenej turistickej destinácie, rozhodne nebude núdza. Predplatitelia Voyo sa tak majú naozaj na čo tešiť,“ prezrádza Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

Producentská dvojica FILM KOLEKTIVU Silvia Michaljová a Ondřej Zima ju dopĺňa: „Projekt sme vyvíjali a pripravovali takmer sedem rokov a veríme, že to bude parádne sledovanie a plnotučná inteligentná zábava, ktorú si divák zaslúži.”

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Voyo #seriál Bóra