Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na toto čakali fanúšikovia Teórie veľkého tresku roky: Sheldon je späť a prekvapuje výzorom

Prvý hraný spin-off o mladom Sheldonovi sa definitívne lúči s fanúšikmi.

16.05.2024 00:00
Young Sheldon Foto:
Sheldon sa vráti do poslednej časti Mladého Sheldona.
debata

Televízia CBS už vo štvrtok uzavrie sedemročnú kapitolu príbehu o mladom Sheldonovi. Fanúšikovia sa tak rozlúčia s netradičnou rodinou a hlavne Sheldon sa vydá na svoju životnú cestu, ktorú už mapoval pôvodný seriál. Tvorcovia si prichystali špeciálne dvojdielne finále, v ktorom po 5 rokoch prvýkrát uvidia na obrazovke Sheldon a Amy. Herci Jim Parsons a Mayim Bialik kývli na krátke hosťovanie v úplne poslednej časti prvého hraného spin-offu, ktorý si doteraz drží vysokú sledovanosť.

Sheldon sa vráti do poslednej časti Mladého... Foto: CBS
Young Sheldon Sheldon sa vráti do poslednej časti Mladého Sheldona.

Kým Parsons, ktorý je zároveň aj producentom seriálu, vystupoval v ňom ako rozprávač a dvoch častiach zaznel hlas Amy, teraz sa prvýkrát objavia aj na obrazovke a diváci sú nadšení! Hoci má seriál stále vysokú sledovanosť a drží na prvých priečkach úspešnosti, tvorcovia a televízia CBS sa rozhodli seriál ukončiť. Dôvod je prozaický, ich plán sa naplnil. Pôvodná idea hovorila o tom, že pointu seriálu dotiahnu do momentu, keď Sheldonov otec nečakane zomrie na infarkt, čo mladého génia nadobro zmení.

Sheldon sa vráti do poslednej časti Mladého... Foto: CBS
Young Sheldon Sheldon sa vráti do poslednej časti Mladého Sheldona.

Tragická udalosť sa stala v 12. epizóde, tvorcovia dodržali slovo a smutnú udalosť spracovali veľmi citlivo a mimo obrazovku. Tragickú novinku prišli oznámiť rodine jeho kolegovia z práce, keďže George náhle skonal v práci.

Do úplného ukončenia seriálu zostávajú už len posledné dve časti s názvami Funeral a Memoir.

Bude to koniec celého univerza? Nie! Streamovacia služba HBO Max, v USA už len Max a štúdio Warner Bros., ktoré vlastní značku Teórie veľkého tresku už pred časom oznámilo, že plánuje nakrútiť ďalší spin-off. Nateraz nie je známe, o čo pôjde. Nedávno showrunner Chuck Lorre sklamal nedočkavých fanúšikov, keď povedal, že prípravy nového seriálu sú na úplnom začiatku a je predčasné čokoľvek hovoriť, navyše štrajk všetky práce zastavil. Nie je vôbec jasné, kedy by sa novinka mohla dostať na obrazovky, no skôr, ako v roku 2025 to nebude.

Toto však nie je všetko. Okrem spomínaného spin-offu, zelenú dostal úplne iný seriál, o ktorom by len málokto povedal, že môže vzniknúť. Na jeseň by sa do vysielania mal dostať spin-off seriál vychádzajúci z mladého Sheldona. Príbeh sa zameria na najstaršieho brata Sheldona Georgieho a jeho manželku. Ich príbeh bol rozvinutý aj v seriáli. Georgie odišiel zo školy a začala sa venovať rôznym aktivitám, aby si zarobil. Napokon stretol tridsiatničku Mandy. Klamal jej o veku, splodili spolu dieťa a začali spolu žiť. Avšak je to mimoriadne netradičný život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #Young Sheldon