Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Začiatok konca zombíkov je konečne tu! Rozlúčka bude skúškou nervov

...tvorcovia sa rozhodli pre nevšedný krok a bude mimoriadne dlho trvať, kým The Walking Dead zmizne z obrazoviek.

19.08.2021 07:00
the walking dead, Foto:
Prvých osem epizód záverečnej jedenástej série The Walking Dead sa začne vysielať od 22. augusta.
debata (1)

Je už nejaký čas známe, že televízia AMC sa rozhodla ukončiť nakrúcanie svojho niekdajšieho seriálového hitu. Posledné roky sa The Walking Dead stretáva s obrovskou vlnou kritiky zo strany fanúšikov. Tí vyčítajú tvorcom, že príbeh zbytočne naťahujú a celé je to už iba obrovská nuda. Z pôvodného námetu nezostalo nič. Sledovanosť sa navyše prepadla na minimá. Kým kedysi k obrazovkám sadalo aj 15 miliónov divákov, teraz sú to ledva dva.

sestričky 4, sestričky, Čítajte aj Markíza na jeseň: Žiadne experimenty, stávka na tie najväčšie divácke trháky

Pripravovaná jedenásta séria však prinesie naozaj pomalý odchod zombíkov. Napokon sa jedenásta séria „natiahne“ až na dva roky! Celkovo vznikne až dvadsaťštyri epizód. To však nie je všetko. Stanica rozdelí sériu na trilógiu po 8 častiach. Prvá vlna príde k divákom od 22. augusta. Úplne posledná časť sa bude vysielať v priebehu budúceho roka. V roku 2023 sa na obrazovky dostane spin-off seriál, v ktorom budú účinkovať hlavné hviezdy The Walking Dead – Melissa McBride (Carol) a Norman Reedus (Daryl).

seriál nemocnica, noel czuczor, Čítajte aj Frontálny útok Jojky proti Markíze! Jej ťažiskový seriál spustí nečakane skoro

Práve títo dvaja herci sú hlavnými hviezdami televízie AMC, ktorá s nimi podpísala dlhoročné kontrakty a zinkasovali milióny dolárov za to, že zostanú „uväznení“ v zombie svete. Práve oni zachránili The Walking Dead, keď počas deviatej série odišla hlavná hviezda – herec Andrew Lincoln (Rick Grimes). Už vtedy sa hovorilo, že toto nemôže seriál prežiť, keďže na postave Ricka je postavená aj komiksová predloha, z ktorej tvorcovia čerpajú inšpiráciu. Riešenie sa našlo a štafetu prebrali duo hercov a stali sa z nich lídri, pričom na začiatku vysielania by len málokto tipoval, že sa tak raz stane.

česko slovensko má talent 9, Čítajte aj Bude to veľkolepý návrat po vynútenej koronapauze! Jojka vracia do hry ťažiskovú šou

Záverečná séria prinesie nových nepriateľov, ktorí sa ukázali už na začiatku desiatej série a uniesli vybraných členov prežívších. Nikto netuší, ktorú sú vojaci v bielych uniformách. Postupne sa začne tento príbeh rozpletať. V Alexandrii zavládne veľké napätie, keďže po vojne s Našepkávačmi mnohé komunity boli zničené a ich zvyšky sa presťahovali práve do Alexandrie. Tá však nie je stavaná na také veľké množstvo ľudí. Nastane problém s bezpečnosťou a najmä so zásobovaním. Napätie v komunite sa bude dať krájať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #THE WALKING DEAD #oseriáloch