Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najslávnejší superhrdina v novom poňatí! Vynoveného Supermana uvidia aj Slováci

Na Slovensko len niekoľko hodín po svetovej premiére prichádza seriálová novinka, na ktorú sa dlho čakalo. Úplne nový seriál Superman & Lois uvedie HBO GO už od 24. februára, pričom v USA sa predstaví divákom o deň skôr.

24.02.2021 07:00
superman & lois, Foto:
Nové seriálové spracovanie Supermana priletí na Slovensko len pár hodín po americkej premiére.
debata

Superman to v posledných rokoch nemal vôbec ľahké. Na strieborných plátnach dolietal, pričom DC Comics s ním malo veľkolepé plány, no absentujúca filmová stratégia rozvoja mala za následok, že konkurenčný Marvel si ešte viac upevnil svoju pozíciu. Nedávno sa z tohto univerza predstavila len Wonder Woman 2 a aj tá zinkasovala pomerne drvivú kritiku.

Iná situácia je v seriáloch. Tu DC Comics už niekoľko rokov má vybudovaný prepletený svet hrdinov, tí však nemajú nič spoločné s filmami. V tomto smere Marvel je opäť o krok vpred. Navyše dlhodobo sa Superman nemohol objaviť v seriáloch, pretože štúdio Warner Bros. s ním chcelo dobyť filmové sály. Párkrát sa mihol v rôznych crossoveroch, no väčšiu príležitosť nedostal. Až doteraz!

Konečne nastal čas dať mu nový rozmer. Televízia The CW sa rozhodla poňať ďalšie Supermanove dobrodružstvo inak. Skúsi vyrozprávať fázu jeho života, ktorú doteraz nikto na obrazovkách nevidel. Fázu, v ktorej je muž z ocele otcom dvoch dospievajúcich synov, tí navyše netušia, kto je ich otec v skutočnosti a veľký otáznik visí nad nimi v dileme, či podelili po otcovi schopnosti. Navyše nepriatelia nikdy nespia a tak Superman musí zachrániť svetlejšie zajtrajšky, byť otcom, snažiť sa žiť „normálny“ život smrteľníka, pritom každý vie, že to nie je možné.

Tvorcovia lákajú na modernejšie spracovanie seriálu, narozdiel od seriálových súrodencov, ktorí už brázdia obrazovky nejakú čas (Supergirl, The Flash, Batwoman). Seriál Superman & Lois sa dočkal aj štedrejšieho rozpočtu, tak aj efekty by mali skôr pripomínať film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Go #oseriáloch #Superman & Lois