Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel už ovládol strieborné plátna, teraz sa brúsi zuby na svet seriálov

Komiksový gigant čoskoro spustí úplne nové vnímanie seriálov. Už v decembri by mal mať premiéru prvý seriál, ktorý bude prepojený s filmami, ktoré za uplynulých desať rokov zarobili miliardy dolárov.

22.10.2020 07:00
wandavision, elizabeth olsen, paul bettany, Foto:
Nový Marvel seriál s názvom WandaVision bude mať premiéru v decembri.
debata

Doteraz hrané Marvel seriály boli oddelené od filmového univerza, ktorý kraľujú Avengeri. Bolo evidentné, že sa do nich neinvestujú rekordné sumy a neobsahuje lákavé herecké mená. Aj napriek tomu viaceré dokázali uspieť. Dôkazom sú Agenti S.H.I.E.L.D., ktorí sa v lete skončili po siedmich rokoch a stali sa najdlhšie vysielaným Marvel seriálom. Avšak čoskoro sa všetko zmení a nastane úplne nová éra.

Prvou lastovičkou bude nový seriál WandaVision, do ktorého Marvel nalial rekordných 150 miliónov dolárov, čo sa vyrovnáva rozpočtu klasického superhrdinského filmu. Hrdinov je za tie roky tak veľa a mnohí nedostali dostatočný priestor, preto vznikol nápad preniesť ich životy do seriálu. Ten bude skôr pripomínať vysokorozpočtový film a budú v ňom hrať hviezdy zo strieborného plátna.

Všetko bude mať pod palcom nová streamovacia platforma Disney+, pod ktorú patrí aj Marvel. V novinke WandaVision sa predstaví herečka Elizabeht Olsen ako hrdina Wanda a Paul Bettany ako Vision. V posledných filmoch o Avengeroch nedostali veľa priestor, v podstate Vision sa objavil len preto, aby ho obávaný nepriateľ Thanos nemilosrdne zabil, čo Wandu definitívne zlomilo a jeho smrť neuniesla.

A práve na túto tragickú filmovú bodku nadviaže nový seriál. Wanda pomocou svojich schopností si vytvorí alternatívne reality, medzi ktorými bude pendlovať. Bude to odpoveďou na jej psychický stav, keďže zronená smrťou svojej lásky sa nebude vedieť vysporiadať s jeho odchodom. Avšak jej nevyspytateľné konanie začne ohrozovať svet, preto bude nutné proti nej zakročiť…

Je to ďalší krok Marvelu, ako prepojiť filmy so seriálmi a zabezpečiť úspech aj tomuto formátu, keďže práve už aj v seriáloch sa budú udalosti, na ktoré budú reagovať filmy a naopak. Na túto minisériu bude priamo reagovať pripravované druhé filmové pokračovanie o Doktorovi Strangeovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elizabeth Olsen #Marvel #oseriáloch #Disney+ #WandaVision