Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší superhrdina padol! Diváci sa tomuto seriálu hromadne otočili chrbtom

Televízii The CW sa začína rozpadávať seriálový superhrdinský prepojený vesmír, ktorý roky starostlivo budovala. Po Arrowovi k svojmu záveru smeruje aj Supergirl. Dôvod je opäť rovnaký. Katastrofálna sledovanosť.

19.10.2020 07:00
supergirl, melissa benoist, Foto:
Televízia The CW končí so seriálom Supergirl.
debata (1)

Arrow sa rozlúčil s divákmi po 8 rokoch ešte v januári. Koniec visel už dlho vo vzduchu, neustále klesajúca sledovanosť išla ruka v ruke s pofidérnou kvalitou ponúkaných príbehov. Hrdina narazil na vyčerpanosť celého námetu. Navyše sa hercom končili dlhoročné kontrakty a tak tvorcovia požiadali televíziu, aby seriál ukončila.

Trailer k 5. sérii.

To isté čaká aj Supergirl. Kedysi obrovský hit bojoval o prežitie už dlhší čas. Zachraňovala to väčšinou hlavná predstaviteľka Melissa Benoist, ktorá vdýchla kryptonskej sesternici Supermana veľké čaro. Nepodporoval ju však príbeh. Od štvrtej série to išlo s kvalitou seriálu strmhlav dole vodou. The CW seriál ešte presunula na nedeľný večer, ktorý len zaklincoval klesajúcu sledovanosť.

Najnovšia piata séria, ktorá sa pre koronakrízu musel predčasne ukončiť na jar tohto roka už bola divácka mizéria. Doslova. Kým ešte minulý rok na jeseň štartovala nad kritickou hranicou jedného milióna divákov, počas roka stratila neuveriteľných priblížne 40% divákov. Všetkým bolo jasné, že toto už dievča z ocele nerozchodí a nezničí ju kryptonit, ale nízka sledovanosť. Aby toho nebolo málo, hlavná hviezda oznámila svoje tehotenstvo, čo ešte viac skomplikovalo produkciu.

V tomto smere „pomohla“ pandémia v USA, keď sa nakrúcanie prerušila v čase, keď už by bolo komplikované maskovať rastúce bruško superhrdinky. Tesne pred reštartom produkcie v septembri tohto roka prišla nie príliš prekvapujúca správa, Supergirl dolietala. Nadchádzajúca šiesta séria bude definitívne posledná.

Exodus tohto typu seriálov teda pokračuje. Očakáva sa, že ďalší na rade je seriál Legends of Tomorrow. Vo vysielaní je ešte The Flash a Batwoman. Budúci rok má naplánovanú premiéru nový seriál o Supermanovi, ktorý bude patriť do spoločného univerza.

Tvorcovia tak dostali túto informáciu včas a môže si tak pripraviť rozlúčkový príbeh a posledná dvadsiatka častí privíta späť postavy, ktoré sa za tie roky seriálom prehnali. Premiéra poslednej série je naplánovaná na január 2021.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Supergirl #Melissa Benoist #oseriáloch