Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najviac kritizovaný seriál o zombíkoch sa vracia! Korona ho položila na kolená

Pre zostávajúcich členov fanúšikovského klubu zombíkov je tu dobrá správa. Po vynútenej dlhšej pauze sa vracia spin-off Fear the Walking Dead so 6. sériou. Televízia AMC ponúkne aj u nás exkluzívnu premiéru najnovšej série len pár hodín po jej americkej premiére.

11.10.2020 07:00
Lennie James, fear the walking dead, Foto:
Šiesta séria na svojom začiatku dá odpoveď, čo sa stalo s Morganom. Stal sa z neho zombík? Prežil?
debata

Na najnovšiu sériu si diváci museli počkať o pár mesiacoch dlhšie, ako boli zvyknutí v minulých rokoch. Zvyčajne sa vysiela počas jari a neskorého leta. Lenže koronavírus zasiahol aj produkciu celej zombíkovskej frančízy, premiéra, zatiaľ, prvej polovice 6. série sa podarila zrealizovať až v októbri. Prvá osmička sa predvedie divákom od nedele 11. októbra, na Slovensku už o deň neskôr o 22:00 na AMC s českými titulkami a neskôr aj dabingom.

Druhá polovica série sa nakrúca len od septembra a štáb má plán byť na pľaci až do decembra, pandémia spôsobila veľký sklz. Kedy sa zvyšok šiestej série dostane k divákom nie je jasné. Dobrou správou je, že AMC stihla pripraviť aspoň prvých osem častí a diváci nezostanú ukrátení o pokračovanie z konca piatej série, keď jedna z hlavných postáv – Morgan – sa dostal do bezvýchodiskovej situácie obkľúčení chodiacimi mŕtvolami. Vyzeralo to tak, že z toho sa už živý nedostane, ale…

Fear the Walking Dead sa na rozdiel od materského seriálu podrobnejšie zaoberá postavami a ich osobnými príbehmi. Motivačné heslo „V jednote je sila“ platí v boji so zombíkmi, ale aj ľudskými protivníkmi dvojnásobne. Šiesta séria nesie hlbšiu myšlienku: v živote je veľmi dôležitá spolupatričnosť a vzájomná dôvera a tie sa v situáciách ohrozenia života dosahujú naozaj veľmi ťažko.

Práve Morgan Jones (Lennie James) sa snaží vytvoriť komunitu ľudí, ktorí uznávajú rovnaké hodnoty a ciele a nespája ich len bezhlavý boj proti zombíkom. Počas šiestej sezóny seriálu Fear the Walking Dead sa budú snažiť zistiť, čo sa stalo s nepravdepodobnou rodinou, ktorú kedysi spojila misia na pomoc ľuďom v núdzi.

Na konci piatej série ich Morgan požiadal o to, aby „jednoducho žili“. Pričom každý si musí zvoliť svoju vlastnú cestu a spôsob, ako zvládať každodenný život. Niektorých bude lákať stabilita, ktorú ponúka skupina okolo Virginie, iní sa budú naopak búriť. Každý z nich aj tak bude musieť prejsť svojou vlastnou životnou skúškou, aby si uvedomili, kde je ich miesto. Aj smrteľne zranený Morgan sa musí rozhodnúť, či pomôže zúfalému cudzincovi, zatiaľ čo sa záhadný lovec odmien snaží dokončiť to, čo Ginny nedokázala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #oseriáloch #televízny reštart