Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koronavírus priniesol aj pozitívum! Vďaka nemu bude pokračovať kultový seriál

V súvislosti s pandémiou, ktorá spravila z roku 2020 doslova peklo, sa šíria väčšinou len negatívne správy. Televízny svet sa spamätáva len veľmi pomaly, avšak v záplave toho zlého sa objavujú aj iskričky nádeje. Najmä potešia tie, ktoré sa týkajú jedného z najväčších súčasných seriálových hitov Stranger Things od Netflixu.

29.09.2020 07:00
Stranger things, Foto:
Štvrtá séria hitu Stranger Things nebude rozhodne posledná, oznámil Netflix.
debata

Pôvodne sa totiž rátalo s tým, že bratia Dufferovci – autori seriálu, ukončia príbeh po pripravovanej štvrtej sérii. V podstate sa s tým vopred rátalo, navyše Netflix nie je platforma, kde sa seriály zdržiavajú príliš dlho, aj napriek veľkému úspechu. Diváci po vydarenej tretej série z minulého roka sa museli zmieriť s tým, že čoskoro sa tento vydarený počin stane súčasťou televíznej histórie.

Lenže prišla koronakríza a všetko sa zmenilo. Svoju činnosť musel pozastaviť aj streamovací gigant. Hoci Netflix stále ponúkal nové a nové premiéry, v zákulisí to vrelo, pretože niekoľko mesiacov nútene museli stáť všetky produkcie. Týka sa to aj Stranger Things, štvrtá séria sa začala nakrúcať tesne pred vypuknutím pandémie a preto tvorcovia stihli vypustiť krátky teaser trailer, ktorý však obsahoval obrovský spoiler a vyzradenie zápletky a dilemu z konca tretej série. Hopper prežil zdanlivo smrtiaci výbuch.

Nič iné sa ani čakať nedalo. Len málokto veril otvorenému koncu a že by tvorcovia „zabili“ jednu z najobľúbenejších a najvtipnejších postáv celého seriálu. Otáznik však visel nad ďalšou budúcnosťou seriálu, keďže niekoľkomesačná stopka v nakrúcaní znamená, že sa zdrží aj premiéra. Veľmi rýchlo však prišlo rozuzlenie, ktoré vyvolalo obrovské nadšenie.

V tomto prípade má koronakríza priaznivý dopad. Tvorcovia mali dostatok času si oddýchnuť, premyslieť si, čo bude so seriálom ďalej. A prišli s novým nápadom na pokračovanie. Netflix oznámil, že Stranger Things nenaplní pôvodnú ideu a štvrtá séria rozhodne nebude posledná. Minimálne vznikne ešte sezóna s číslom päť.

Je tu už druhý prípad, keď Netflix a tvorcovia zmenili plány. Nedávno sa to stalo inému hitu – The Crown (Koruna). Životopisný seriál o živote Alžbety II. mal mať pôvodne šesť sezón. Následne sa hlavný autor rozhodol ukončiť ho piatej sérii, ktorá sa má nakrúcať budúci rok. Nakoniec takisto prehodnotil svoj postoj a šiesta séria napokon vznikne.

V prípade Stranger Things sa dlhoočakávaná štvrtá séria dostane k divákom v priebehu budúceho roka. The Crown odpremiéruje štvrtú sériu počas novembra tohto roka. Piata séria sa očakáva v roku 2022, šiesto o rok neskôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things #oseriáloch #koronavírus #televízny reštart