Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Klasiku nič neprekoná! Na pôvodné Čarodejnice sa nová trápna verzia nechytá

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako piaty veterán tohto leta prichádza seriál Čarodejnice (Charmed).

04.08.2020 07:00
charmed, čarodejnice, Foto:
O niekoľko týždňov sa diváci dočkajú návratu dvojice herečiek z kultového seriálu Čarodejnice.
debata

Na svete neexistuje niekto, kto by sa nestretol alebo by nepočul o seriáli Čarodejnice, ktorý v roku 1998 doslova spôsobil revolúciu na televíznych obrazovkách. Vtedajšia televízia The WB priniesla ambiciózny počin, v ktorom hlavné úlohy stoja na silných ženách, ale najmä je plná okultizmu, démonov a mágie. Diváci si seriál okamžite zamilovali. Navyše to bol veľký comeback pre Shannen Doherty, pre ktorú to bol prvý seriál po fiasku v Beverly Hills 90210.

Jej konfliktná povaha bola už legendárna, aj napriek tomu sa stala hlavnou hviezdou a stvárnila najstaršiu sestru Prue. Po jej boku sa postavili herečky Holly Marie Combs ako Piper a Alyssa Milano – Phoebe. Trio sestier Halliwellových sa síce počas prvej série „oťukávali“ v tomto žánri, čo sa odrazilo aj na scenári. Doteraz je prvá séria považovaná za pomerne slabú. Avšak ďalšie série získali pevnú pôdu pod nohami a rozohrali sa skvelé príbehy, ktoré dodnes milujú milióny fanúšikov po celom svete.

Zlom prišiel v tretej sérii, keď sa znova zopakovala história a Shannen Doherty dostala padáka, dôvod bol jasný. Konflikty na nakrúcaní. V žalúdku jej najviac ležala Alyssa Milano. Tvorcovia spravili rázny krok a na konci tretej série Prue zabili. Práve táto epizóda a začiatok štvrtej série, v ktorej sa predstavila nevlastná sestra Paige (Rose McGowan) sú považované za to najlepšie, čo sa v seriáli stalo.

Nakoniec sa seriál dočkal 8 sezón v rokoch 1998 – 2006 a celkovo 178 epizód. Práve teraz je ten najlepší čas si spraviť poriadny maratón. Aktuálne sa má dve série za sebou nová verzia Čarodejníc, tá sa však kvalitatívne pôvodnej verzii ani len nepribližuje a žne skôr negatívnu kritiku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #oseriáloch #Čarodejnice #leto 2020