Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všetko ututlané! Prišlo šalamúnske riešenie s prvým LGBTI superhrdinským seriálom

Opäť sa ukázalo, že televízni tvorcovia sú bezodnou studnicou nápadov a prišli na spôsob, ako zachrániť seriál Batwoman, ktorý sa otriasa v základoch.

26.06.2020 07:00
batwoman, Foto:
Batwoman po prvej sérii končí. Teda iba herečka Ruby Rose, do pripravovanej druhej série nastúpi nová hlavná postava.
debata

Všetko sa to začalo v polovici mája, tesne po finále prvej série, televízia The CW oznámila, že herečka Ruby Rose, ktorá stvárňovala Batwoman sa rozhodla zo seriálu odísť. Okamžite sa rozprúdili debaty a dohady, čo stálo za týmto obrovským prekvapením. Predsalen nie je úplný štandard opustiť projekt, na ktorom práve stojí jedna herečka ako hlavná superhrdinka. Navyše sa dej dobre rozbehol a prichádzali aj pozitívne kritiky na zápletky. Menej smotany zlízla práve Ruby Rose, ktorá sa dočkala aj tvrdšej kritiky zo strany divákov. Jednoducho sa im nepáčil jej prejav.

Aj napriek tomu, sledovanosť sa pohybovala na uspokojivých hodnotách a televízie silou mocou potrebuje superhrdinov na obrazovkách a postupne prinášať druhú generáciu, keďže tá prvá pomaly, ale iste dosluhuje.

Neskôr presiakli na povrch informácie, že herečka rozhodne nepatrila k tým, s ktorými sa ľahko vychádza. Dokončiť nakrúcanie prvej série bolo údajne veľmi obtiažne. Následne vydala strohé vyhlásenie k svojmu odchodu, aby vyvrátila všetky dohady. „Spravila som veľmi ťažké rozhodnutie nevrátiť sa ako Batwoman od druhej série. Neberiem toto rozhodnutie na ľahkú váhu vzhľadom na obsadenie, štáb a všetkých, ktorí sa podieľali na seriáli. Ďakujem tvorcom, zástupcom televízie, ale aj štúdia,“ povedala v oficiálnom vyhlásení.

Avšak ani po tom sa nič neupokojilo a údajne ju televízie „priviedla“ k tomuto rozhodnutiu, jednoducho ju vyhodila.

Následne sa rozbehla veľká dilema. Ako nájsť novú Batwoman? Ako dôveryhodne prísť s riešením, ktoré by uspokojilo divákom, ktorí by videli od druhej série tú istú postavu s novou tvárou?

A riešenie sa našlo! Okrem herečky skončí aj jej postava Kate Kane. S príchodom druhej série sa predstaví nová hlavná postava. Príbeh Kate bude expresne ukončený. Otázne je ako. Jedno je isté, scenáristi ju nezabijú. Na obraz príde rebelka Ryan Holderová. Keďže Batwoman je prvý LGBTI superhrdinský seriál, tak aj Ryan bude lesbička. Diváci sa dočkajú poriadnej zmeny, pretože nová Batwoman bude poriadne divoká.

Ryan má za sebou minulosť čoby dílerky drog a okrem toho, že je schopná ukradnúť mlieko na ulici, zabíja ľudí holými rukami. Dokonale ovláda bojové umenie a vďaka atletickej postave a výdrži nemá problém s fyzickou aktivitou. Nie je to úplne typická americká hrdinka, Gotham sa na ňu bude musieť spoľahnúť. Nateraz nie je jasné, ktorá herečka úlohu získa. Premiéra druhej série sa očakáva v januári 2021. Pôvodne mala mať premiéru v októbri, pre koronakrízu v USA sa nakrúcanie musí posunúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ruby Rose #oseriáloch #Batwoman #koronavírus