Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Krutá daň pre fanúšikov! Osem mesiacov sledovania zombíkov a žiadne finále

Vyčíňanie koronavírusu sa naplno rozbehlo aj v zámorí, kde ešte prednedávnom bagatelizovali dopady. A tvrdo sa to dotkne aj televízneho biznisu, ktorý sa rúca expresne rýchlo, podobne ako v Európe.

06.04.2020 07:00
debata

Prvé dopady americké televízie, ktoré zásobujú celý svet svojimi produkciami, prijali začiatkom marca, keď preventívne pozastavili svoje produkcie. Pretrvávajúca bezpečnostná kríza si začína vyberať svoju daň. Mnohé stanice nestihnú nakrútiť konce aktuálnych sezón a tak svoje najväčšie hity ukončujú predčasne. Stane sa tak v priebehu apríla. Štandardne televízna sezóna v USA trvá do konca mája.

S obrovskými problémami sa borí televízia AMC, ktorá vysiela zombie seriály z univerza The Walking Dead. V polovici apríla mal mať premiéru už tretí seriál z toho postapokalyptického sveta s podtitulom World Beyond. Stanica sa však rozhodla seriál stiahnuť z obrazoviek, pretože nebola možná postprodukcia. Dátum druhej premiéry nie je známy. Oznámila len, že to bude neskôr v tomto roku.

O to väčšie prekvapenie prišlo, keď AMC oznámila, že diváci neuvidia ani finále 10. série The Walking Dead, ktoré sa malo vysielať v nedeľu 12. apríla. Fanúšikovia pôvodného seriálu sledovali dlhých osem mesiacov osudy postáv, ktoré sa postavili doteraz najnebezpečnejšiemu nepriateľovi – Našepkávačom. Tradične šestnásta časť mala uzavrieť obrovský príbeh a naznačiť jeho pokračovanie.

Avšak televízia fanúšikov poriadne prekvapila, keď oznámila, že desiata séria sa uzavrie 15 častou, ktorú odvysiela najbližšiu nedeľu. Dôvod je jasný. Koronavírus. Tvorcovia nestihli finálnu epizódu pripraviť do stavu vysielania. Všetko zlyhali na náročnej postprodukcii. Diváci však očakávali, že všetky epizódy sú už pripravené, vzhľadom na fakt, že štáb sa intenzívne pripravoval na nakrúcanie 11. série.

Zopakoval sa scenár ako pri odsune tretieho seriálu. Televízia avizuje vysielanie finále „neskôr tento rok“. Má ísť o veľký event, keďže tvorcovia avizujú naozaj špeciálnu epizódu, ktorá má zmeniť smer celého seriálu. Najpravdepodob­nejšia možnosť je, že finále dostane priestor na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch #koronavírus