Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nebojujú o prežitie, ale o budúcnosť! Zombíci sa vracajú po desiatykrát

A rozhodne nie posledný! The Walking Dead po tradičnej pauze medzi dvoma polovicami aktuálnej série hlásia veľký návrat. Druhá polovica desiatej série sľubuje poriadnu akciu a najmä rozhodujúci boj na život a na smrť. A znova budú padať hlavy.

23.02.2020 07:00
the walking dead, walking dead, Foto:
Desiata séria sa vracia s druhou polovicou. Po jej skončení sa objaví šieste séria spin-offu Fear the Walking Dead a odštartuje aj tretí seriál The Walking Dead: World Beyond.
debata

Už teraz sa vie, že prichádzajúca osmička epizód bude mať trpkú pachuť. Ešte pred produkciou aktuálnej série bolo fanúšikom oznámené, že zombíkovskú sériu opúšťa jedna z hlavných a najmä najdôležitejších postáv – herečka Danai Gurira (Michonne). Televízia AMC sa s ňou nevedela dohodnúť na podmienkach novej zmluvy, vzhľadom na fakt, že Gurira účinkuje v superhrdinských filmoch od Marvelu a tu panujú veľmi prísne podmienky. Skĺbiť tieto dva svety bolo zrejme nemožné.

Michonne sa objavila v deji počas tretej série a rovnako ako v komiksovej predlohe, tak aj v televíznom spracovaní patrila medzi piliere. Pre seriál je to teda veľká strata. Zostáva len dúfať, že tvorcovia si vytvoria zadné vrátka pre možný návrat v budúcnosti. Hoci, ako je známe, z tohto seriálu sa v drvivej väčšine odchádza tragickým spôsobom. Zaujímavosťou je, že herečka sa upísala k účinkovaniu v desiatej sérii len na obmedzený počet epizód.

Scenáristi to opäť veľmi šikovne vyriešili a aby sa Michonne objavovala v podstate celej sérii, epizód s ňou a jej príbeh rozkúskovali, aby ju udržali umelo na obraze, čo najdlhšie. Jej koniec je však nezvratný. Náplasťou má byť, pre zmenu, návrat herečky Lauren Cohan alias Maggie. Tá opustila seriál poriadne turbulentným spôsobom, keď nenašla zhodu s televíziou na podmienkach novej zmluvy.

Kríza po dvoch rokoch prešla a Cohan hlási návrat, pričom v pripravovanej 11. sérii bude opäť jednou z hlavných postáv.

Ešte predtým však preživších čaká najväčší boj doteraz. Ešte žiaden nepriateľ nebol tak nebezpečný ako Našepkávači. Alpha chce rozpútať rozhodujúcu vojnu a komunity sa jej postavia na odpor. Desiata séria ukázala najlepší príbeh za posledné roky a jej nové pokračovanie sľubuje ešte viac akcie, napätia a prekvapení!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch