Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je zvrat! Seriálový hit sa končí, bude však pokračovať v inej podobe

Televízny svet je nevyspytateľný, plný prekvapení a nečakaných riešení. Jasným dôkazom je vývoj okolo seriálu Arrow, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci.

16.10.2019 07:00
arrow, black canary, stephen amell, katie cassidy, Foto:
Arrow sa síce čoskoro končí, to však neznamená bodku pre ostatné postavy z tohto seriálu. V pripravovanej novinke budú mať hlavné slovo ženské hrdinky!
debata

Počas leta televízia The CW oznámila, že seriálový veterán Arrow smeruje k svojmu záveru. Nedávno odštartovaná ôsma séria bude preňho posledná. Navyše bude mať len desať časti, namiesto klasických 22. Svoj úplne posledný príbeh povie začiatkom budúceho roka.

Práve Arrow bol prvý superhrdinský seriál, ktorý odštartoval stále trvajúcu vlnu sfilmovania príbehov o jednotlivých hrdinoch. Medzičasom vzniklo viacero spin-off seriálov – The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow a najnovšie aj Batwoman. Tieto seriály spolu vytvorili veľký prepojený vesmír.

Lenže vývoj sledovanosti je neúprosný a postupne klesala nielen v prípade Arrowa. Stanica musela spraviť rázne rozhodnutie. Ako prvý ide z kola von „najstarší“ Arrow, ktorého príbeh je už značne vyčerpaný, navyše kľúčoví herci už seriál opustili v minulých rokoch a hlavný predstaviteľ Stephen Amell prijal rozhodnutie posunúť sa v kariére ďalej. Stopka pre zeleného lukostrelca bola preto prirodzeným procesom.

Lenže superhrdinovia sú pre The CW kľúčovým artiklom, keďže z nich výrazne finančne profituje a navyše maskovaných hrdinov potrebuje aj DC Comics, ktorý oproti Marvelu stále ťahá za kratší koniec. Preto po avizovaní konca pre Arrowa, jedným dychom televízia oznámila prípravy ďalšieho seriálu, ktorý ho nahradí.

Mnohí si mysleli, že šancu dostať sa na obrazovky dostane úplne nový hrdina. Neskôr sa ukázalo, že to tak nemusí byť úplná pravda. The CW chce svojim spôsobom pokračovať s Arrowom, avšak bez Arrowa. Hlavnými postavami nového seriálu bude trojica postáv z pôvodného seriálu, ktoré by v roku 2020 mohli získať vlastný seriál!

Nepôjde pritom o žiadne vedľajšie postavy, ale priamo o tie hlavné! Herečky Katie Cassidy (Laurel Lance), Julianna Harkavy (Dinah Drake) a Katherine McNamara (Mia Smoak). Trio herečiek v seriáli predstavuje variáciu maskovanej hrdinky Black Canary. Vyzerá to tak, že Arrow napokon bude pokračovať, len v pozmenenej podobe a navyše fanúšikovia sú nadšení z možnosti zrealizovania tohto námetu. Ak všetko pôjde dobre, nová trojica hrdiniek sa predstaví na jeseň 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #Katie Cassidy #Stephen Amell #oseriáloch