Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Filmy zarábajú miliardy, seriály sa končia! Marvel prichádza o ďalší z nich

Komiksový koncern Marvel ešte nemá vyhraté, hoci sa to tak môže javiť. Kým filmy valcujú svet, seriály sú na tom podstatne horšie. Televízia ABC oznámila koniec najdlhšie vysielaného Marvel seriálu vôbec. Agenti S.H.I.E.L.D.u (Agents of S.H.I.E.L.D.) po siedmich rokoch pôjdu do výslužby.

13.08.2019 07:00
agenti shield, agents of shield, shield, Foto:
Siedma séria bude pre divákov pripravená na leto 2020.
debata

Rok 2020 sa stane osudným pre ďalší niekdajší hit. Agenti sa rozlúčia s divákmi letnou siedmou sériou a poslednými trinástimi epizódami. Zaujímavosťou je, že seriál mal dlhodobo nízku sledovanosť a nebyť ochrannej ruky Marvelu, skončil by sa, minimálne, už po tretej sérii. Avšak Disney, ktorý vlastní Marvel, aj televíziu ABC si nemohol dovoliť, aby sa tento projekt skončil neúspechom. A tak prichádzali ďalšie a ďalšie série.

Napríklad na takom Netflixe, Marvel seriály sa bleskovo skončili. Razantnú stopku tento rok dostalo všetkých päť – Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, ale spoločná tímovka The Defenders.

Prvá séria bola obrovským sklamaním. Tvorcovia nezvládli vytvoriť svet bez milovaných superhrdinov a diváci zostali sklamaní z príbehu „zo zákulisia“ filmov. Agenti mali byť akýmsi doplnkom a ukázať svet z pohľadu obyčajných smrteľníkov.

Tvorcovia od druhej série úplne upustili od pôvodných plánov a podarilo sa im vybudovať si vlastný vesmír s dobre vyskladanými príbehmi a charaktermi a kvalitatívne Agents of S.H.I.E.L.D. išiel strmhlav nahor, čo sa nedá povedať o sledovanosti. Seriál doteraz patrí medzi najlepšie sci-fi počiny.

Marvel doplatil na stratu dôvery a diváci, žiaľ, nedali po prvej sezóne druhú šancu ďalším pokračovaniam. Záver piatej sérii bol schválne napísaný ako záver seriálu. Tentokrát ani tvorcovia neverili, že by sa našlo riešenie pre ďalšie sezóny. Lenže ono sa našlo. ABC oznámila, že so seriálom naďalej ráta a nájde si miesto počas letných vysielacích štruktúr, kde sú nároky na sledovanosť minimálne.

Prišla objednávka na šiestu sériu, tá mala namiesto štandardných 22, len 13 epizód, čo bolo v konečnom dôsledku v prospech kvality. Príbeh sa nebude nenaťahoval a šiesta séria predviedla svižný dej.

Aj napriek pozitívnym zmenám sa stanica rozhodla ukončiť nakrúcanie a to ešte nedávno tvrdila, že si vie predstaviť ďalšie sezóny. Agenti sa s divákmi rozlúčia s nadchádzajúcou siedmou sériou. Aj napriek umelému držaniu pri živote zaznamenal obrovský úspech. Stal sa najdlhšie vysielaným Marvel seriálom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Agenti S.H.I.E.L.D. #Agents of S.H.I.E.L.D. #oseriáloch