Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší seriál hlási návrat po dvoch rokoch! Tretie pokračovanie má byť top

Westworld je ďalší z rady seriálov, na ktoré si diváci musia počkať dlhšie, ako býva zvykom. HBO avizuje tretiu sériu na rok 2020, dvojka mala premiéru v 2018. Futuristický seriál patrí medzi spolu s Hrou o tróny k produkčne najdrahším seriálom, práve preto nové série prichádzajú s dvojročným rozostupom.

08.08.2019 07:00
westworld, Foto:
Tretia séria sľubuje výrazné zmeny v deji, ten sa presunie z umelých "zábavných" parkov do futuristických miest, kde sa humanoidi skrývajú a ľudia ich lovia.
debata

Pri druhej sérii by sa mohlo zdať, že seriál stratil povestné „pozlátko“ z úvodu. Prvá séria mala svoje čaro najmä z toho dôvodu, že sa zamerala výhradne na nízke ľudské správanie voči humanoidom. Divák bol väčšinu času šokovaný absenciou morálky a akéhokoľvek citu a len veľmi postupne sa odhaľovali čoraz zvrátenejšie zvraty.

V najnovšom pokračovaní sa karta obrátila. Tvorcovia už rátali, že diváci sú už dobre zoznámení s problematikou prvej série a pôvodný príbeh začali rozvíjať všetkými možnými smermi. Karta sa obrátila. Humanoidi nabrali vlastné vedomie a túžbu nielen po pomste voči ľudským trýzniteľom, ale aj pohnútku žiť obyčajným životom. Možnou nevýhodou ďalšej desiatky epizód mohla byť neprehľadnosť príbehu, ktorý sa predstavoval v rôznych časových obdobiach a bolo nutné veľmi intenzívne vnímať a najmä rozmýšľať nad jednotlivými dejovými linkami.

Práve v tomto ohľade bol Westworld výnimočným počinom. Nie je to seriál pre každého, ponúka zaujímavý príbeh, skvelé zvraty, podsúva rôzne morálne dilemy a dôvod na filozofovanie, ale treba mu venovať čas. Čas, keď si divák môže dávať dve a dve dokopy a nestratiť sa v spleti rôznych odbočiek a skokov medzi jednotlivými postavami. Odmenou mu bude, najmä v závere, nevšedný seriálový zážitok a nadšenie z toho, že príbeh bude pokračovať.

Tretiu séria už aktívne avizuje na rok 2020 a HBO zverejnilo prvý trailer, z ktorého je jasné, že seriál naberá nový a najmä atraktívnejší smer. Zabudnite na zábavný park z divokého Západu. Niektorí humanoidi sa dostali z umelého sveta do nášho a budú musieť zatajovať svoju existenciu pred skutočnými ľuďmi, ktorí ich budú loviť. Nové pokračovanie ukazuje futuristický svet, v ktorom sa vrátia staré postavy v novom šate.

Scenáristi sa hravo vysporiadali aj s tým, že vo finále druhej série mnohé postavy dostali svoj záver. Teraz sa objavia znova, hoci to už zrejme nebudú tie pôvodné. Ale ich nová verzia. Tým sa otvoril priestor pre ďalšie účinkovanie hercov, na ktorých si fanúšikovia zvykli.

Všetko nasvedčuje tomu, že prichádzajúca tretia séria po vlažne prijatej dvojke prinesie poriadny reštart!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Westworld #oseriáloch