Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Našla sa náhrada za Hru o tróny tak rýchlo? Tento seriál je hit už pred začiatkom

Televízie majú krátky čas na to, aby divákom ponúkli adekvátnu náhradu za nedávno skončenú Hru o tróny. Priniesť podobne silný námet sa rozhodlo viacero hráčov. Otázne je, či sa im podarí vyplniť dieru na trhu, ktorá sa čoskoro znova zaplní, keď odštartuje prvý spin-off seriál. Ten ukáže dobre známy svet Západozeme niekoľkotisíc rokov pred udalosťami z pôvodnej Hry o tróny.

24.07.2019 07:00
the witcher, henry cavill, witcher, Foto:
Netflix zlákal do svojich radov veľkú hereckú hviezdu. Hlavnú úlohu stvárni Henry Cavill, známy ako posledný Superman.
debata

Už koncom tohto roka predstaví Netflix ako prvý možnú adekvátnu náhradu, je ňou The Witcher (Zaklínač). Ide o seriálovú adaptáciu dnes už rovnomennej kultovej knižnej série, pod ktorú sa podpísal poľský autor Andrzej Sapowski. Medzičasom sa z knihy stal aj herný hit a do mozaiky chýbalo už len televízne spracovanie.

Príbeh ukazuje fiktívnu stredovekú krajinu, v ktorej nechýbajú nadprirodzené bytosti, ústrednou postavou je lovec čarodejníc Geralt z Rivie, Netflix stavil na hviezdneho Henryho Cavilla (Muž z ocele). Doteraz vzniklo sedem knižných pokračovaní, preto nie je prekvapením, že streamovací gigant hovorí o vzniku minimálne troch sezón, námetov majú televízni tvorcovia viac ako dosť.

Podobne ako Hra o tróny, tak aj tento svet je plný rôznych kladných, ale najmä záporných hrdinov. Nechýba boj o moc, intrigy, túžba po krvi. Zaujímavosťou vykreslenia postáv je fakt, že väčšina z nich nie je jednoznačne vykreslená. Ich činy neraz lavírujú medzi dobrom a zlom a prispôsobujú svoj charakter podľa situácie. Vytvára to zaujímajú mozaiku nejednoznačných postáv, ktoré žijú v temnom svete, kde sem-tam zaiskrí plamienok nádeje.

Netflix zverejnil, pred pár dňami, prvý trailer, ktorý uchvátil milióny nedočkavých fanúšikov. Len za dva dni od zverejnania The Witcher zlomil rekordy. Upútavku si za tento krátky čas pozrelo viac ako 11 miliónov divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Henry Cavill #zaklínač #oseriáloch #The Witcher