Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento seriál čaká premiéra o niekoľko mesiacov a nevie sa ho dočkať celý svet

Len máloktorý seriál má to šťastie, že púta pozornosť fanúšikov ešte pred samotnou premiérou. Jedným z nich je aj The Witcher (Zaklínač), ktorého má pod palcom Netflix. Seriálová adaptácia knižnej série od poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowskeho uzrie svetlo sveta koncom tohto roka.

01.08.2019 07:00
the witcher, geralt, henry cavill, Foto:
Postava Geralta zo seriálu The Witcher.
debata

Priestor po nedávno skončenej Hre o tróny sa v najbližšom čase pokúsi vyplniť niekoľko seriálov, ktoré sa dočkali od vysielateľov štedrý rozpočet a dostatok času na prípravu. Okrem pripravovaného a veľkolepého Pána Prsteňov od Amazonu, práve The Witcher (Zaklínač) od Netflixu má veľkú šancu byť novým kultovým hitom.

Netflix totiž vyrukuje so svojim seriálom už koncom tohto roka, pôvodne sa predpokladalo, že sa premiéra posunie na rok 2020. Avšak budúci rok by sa mal prirútiť spomínaný Pán Prsteňov a pravdepodobne aj prvý spin-off Hry o tróny. Čoskoro sa rozpúta televízna vojna. Práve skoršia premiéra dáva šancu Netflixu poistiť si úspech Zaklínača, od ktorého sa očakáva výrazný úspech.

Zaklínač si počas rokov vybudoval silnú čitateľskú základňu, ktorá je podobne ako pri Hre o tróny mimoriadne citlivá na všetky detaily a nezrovnalosti medzi knihami a televíznym spracovaním. Tvorcovia Zaklínača sa teda pustili na tenký ľad a rozhodli sa rozsiahlu ságu dostať na obrazovky, samozrejme s niektorými pozmenenými skutočnosťami.

Seriál The Witcher na prvých záberoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Postava Ciri zo seriálu The Witcher.

Nedávno sa skončilo samotné nakrúcanie, hlavnú úlohu Geralta stvárni veľká hollywoodska hviezda Henry Cavill (Muž o ocele, Mission Impossible 6) a pôvodné obavy fanúšikov sa pomaly začínajú rozplývať. Vyzerá to tak, že tvorcovia spravili maximum, aby seriál vyzeral ako z kníh, nielen špecifickým vizuálom, ale aj výberom jednotlivých hercov.

Netflix zverejnil sériu fotografií hlavných postáv a neistota sa začína meniť na veľké nadšenie! Ak sa tieto náznaky verného prepracovania pretavia do reality, Zaklínač výrazne zamieša kartami vo svete seriálov a streamovací gigant môže získať veľký tromf a potenciálny hit pre najbližšie roky.

Seriál Zaklínač hovorí príbeh o zmutovanom lovcovi príšer, ktorý putuje rozorvanou krajinou a hľadá si svoje miesto, pričom bojuje proti rôznym príšerám a netvorom, ale aj ľuďom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Henry Cavill #zaklínač #oseriáloch #The Witcher