Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do vysielania Jojky sa rúti seriál bez konca a sklamanie posledných rokov

Počas leta sa vytvorí vo vysielaní priestor pre programy a seriály, ktoré počas hlavnej sezóny nemajú šancu sa presadiť. Jedným z nich je aj seriál The Gifted (Mutanti), ten čaká vysielanie druhej série po prvýkrát na Slovensku. Problémom je, že tento seriál v USA sa skončil pre nízku sledovanosť a s otvoreným koncom. Tvorcovia verili, že aj napriek nízkej sledovanosti dostane aj tretiu sériu. Nestalo sa.

19.07.2019 07:00
the gifted, mutanti, Foto:
Tento seriál mal veľkú smolu. Nezaujal ani v USA a ani u nás. Aj napriek tomu druhá a posledná séria dostáva priestor na Pluske.
debata

Teraz druhá a rovno aj posledná 13-dielna séria smeruje na Jojku, konkrétne na jej menšiu stanicu Plus, kde Mutanti dostanú pomerne nelichotivý priestor. Kým prvá séria mala byť ťahákom sesterskej stanice a vysielala sa v hlavnom vysielacom čase, zrejme tento príbeh rovnako ako v Amerike, tak aj u nás nepresvedčil o svojich kvalitách. A nie je sa čo čudovať.

Mutanti, v originále The Gifted, sú najväčším sklamaním posledných rokov. Televízia FOX mala ambíciu priniesť na obrazovky seriál o X-menoch, bez postáv, ktoré diváci notoricky poznajú zo strieborného plátna. Kameňom úrazu už bol samotný námet seriálu. Od klasickej x-menovskej bol na míle vzdialený a nepomohlo ani priehrštie rôznych iných obdarených ľudí. Absencia prepojenia s filmovým univerzom bola smrteľná.

FOX ako štandardná televízia viazaná rôznymi kreatívnymi a legislatívnymi obmedzeniami sa nemohla pustiť do odvážnejšieho spracovania ako napríklad streamovacie spoločnosti a tak vznikla klasická rodinná dráma na pozadí s mutantmi a to pre skalných fanúšikov X-menov bola neschodná cesta. Prvá séria zožala obrovskú vlnu kritiky. A právom.

Seriál dostal druhú šancu s reštartovanou druhou sériou. Tá o je poznanie o niekoľko levelov lepšia. Dej sa posunul o nejaký čas vpred, predstavili nových nepriateľov, pridali viac akcie, rodinná dráma musela zostať, no nebola až taká do očí bijúca. Lenže strata dôvery divákov počas prvého roku vysielania znamenala neúspech aj pre pokračovanie.

Aj napriek pokazenej prvej série, seriál si zaslúži pozornosť práve vďaka reštartovanému pokračovaniu. Je však otázne, či si slovenský divák všimne tento seriál, keďže táto sezóna dostáva u nás priestor v čase, keď drvivá väčšina potenciálnych divákov nesedí pri obrazovkách. Mutanti 2 majú premiéru v piatok 19. júla o 12.15 na Pluske.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #The Gifted