Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Herecká ikona sa vracia! Fanúšikom sci-fi sa plní to, o čom sa neodvážili snívať

Z rastúcej konkurencie medzi štandardnými televíziami a streamovacími spoločnosťami najviac profitujú diváci. V snahe čo najviac upútať ich pozornosť sa vysielatelia predháňajú v atraktivite ponuky. Vďaka tomu sa vracajú ikonické seriály, o ktorých zmŕtvychvstaní by pred pár rokmi sa odvážil snívať len málokto.

07.06.2019 07:00
star trek, enterprise, vesmírna loď, vesmír,... Foto:
Vráti sa s Picardom aj legendárne loď Enterprise?
debata

Príkladom je zresuscitovanie značky Star Trek, ktorý pred dekádami kraľoval televíznym obrazovkám. V poslednom desaťročí sa však presunul na strieborné plátna, pričom sa čaká na ďalšie pokračovanie. Tvorcovia sa však nevzdali myšlienky vrátiť zašlú slávu späť na obrazovky. Iniciatívy sa pred dvoma rokmi chopila televízia CBS, ktorá spúšťala svoju novú online službu a vlajková loď bol seriál Star Trek s podtitulom Discovery.

Ten nedávno ukončil vysielanie druhej série, tretia je potvrdená a má pred sebou žiarivú budúcnosť. Vyšší rozpočet, kreatívna sloboda, dostatok času na produkciu malo za následok, že diváci dostali špičkovo vyzerajúci sci-fi seriál so zaujímavými zápletkami a dobre rozpísanými postavami. Práve príbeh o dobrodružstvách lode Discovery bol prvou lastovičkou v budovaní rozsiahleho vesmíru.

CBS deklarovala snahu vysielať na CBS All Access viacero seriálov a svoj sľub začína naberať reálne kontúry. Predbežne na začiatok roka 2020 je naplánovaná tretia séria Discovery, vo fáze vývoja je spin-off seriál o Sekcii 31. Avšak absolútna bomba sa začala nedávno produkovať. Je to ďalšia seriálový odnož a vráti sa v nej ikonický kapitán Picard v podaní Patrica Stewarta.

Pôvodný seriál Star Trek: Nová generácia sa dočkal siedmich sezón a skončil sa v roku 1994, patril medzi to najlepšie, čo tento žáner ponúkol. Neexistuje skalný fanúšik, ktorý by nesníval o návrate, realita však bola iná a akýsi revival nepripadal nikdy do úvahy. Až doteraz.

Stanica zverejnila prvý teaser trailer, ktorý spôsobil medzi sci-fi komunitou hotové šialenstvo. Nový seriál má jednoduchý názov Star Trek: Picard, má sa niesť v omnoho temnejšom duchu ako pôvodný seriál a súdiac podľa Discovery, pôjde o ďalšiu skvelú vesmírnu jazdu. Premiéra sa očakáva v roku 2020. Nie je vylúčené, že Picard, aj Discovery sa budú vysielať spoločne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Stewart #oseriáloch #Star Trek: Discovery #Star Trek: Picard