Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál od Marvelu, ktorý nepotrebuje superhrdinov, pokračuje aj bez divákov

Takmer do roka a do dňa je späť! Obľúbený seriál Agents of S.H.I.E.L.D. (Agenti S.H.I.E.L.D.), vysielaný aj u nás, pokračuje šiestou sériou a to nie je všetko! Už teraz má istú siedmu sériu a televízia ABC odvážne hovorí o ďalšej budúcnosti.

10.05.2019 07:00
debata
Fanúšikovia sa nemusía obávať o sledovanosť.... Foto: ABC
agents of shield, agenti shield, shield, marvel, Fanúšikovia sa nemusía obávať o sledovanosť. Seriál má už potvrdenú aj siedmu sériu.

Keď sa v roku 2013 seriál začínal, nikto si nepripúšťal neúspech. Lenže ten sa dostavil. Svetom už lomcovala filmová horúčka od Marvelu a tento seriál mal byť akýmsi prepojením s univerzom zo strieborného plátna. Lenže prvá séria bola obrovským sklamaním. Tvorcovia nezvládli vytvoriť svet bez milovaných superhrdinov a diváci zostali sklamaní z príbehu „zo zákulisia“ filmov. Agenti mali byť akýmsi doplnkom a ukázať svet z pohľadu obyčajných smrteľníkov.

Sledovanosť z hviezdnych 14 miliónov veľmi rýchlo klesla do priemerov. Stanica však so seriálom nekončila, postupne prichádzali ďalšie a ďalšie série. Zlom nastal počas štvrtej série, keď bolo jasné, že Marvel patriaci pod koncern Disney, rovnako ako televízia ABC, jednoducho umelo drží tento seriál pri živote. Našťastie pre celý seriál.

Tvorcovia od druhej série úplne upustili od pôvodných plánov a podarilo sa im vybudovať si vlastný vesmír s dobre vyskladanými príbehmi a charaktermi a kvalitatívne Agents of S.H.I.E.L.D. išiel strmhlav nahor, čo sa nedá povedať o sledovanosti. Seriál doteraz patrí medzi najlepšie sci-fi počiny. Pre ABC bolo vysielanie však trápením a agenti sa museli sťahovať do neatraktívnych vysielacích slotov. Piatu sériu už sledovalo len dva milióny divákov a bola vysunutá do piatkového – smrteľného – slotu.

Marvel doplatil na stratu dôvery a diváci, žiaľ, nedali po prvej sezóne druhú šancu. Záver piatej sérii bol schválne napísaný ako záver seriálu. Tentokrát ani tvorcovia neverili, že by sa našlo riešenie pre ďalšie sezóny. Lenže ono sa našlo. ABC oznámila, že so seriálom naďalej ráta a nájde si miesto počas letných vysielacích štruktúr, kde sú nároky na sledovanosť minimálne.

Prišla objednávka na šiestu sériu, tá bude mať namiesto štandardných 22, len 13 epizód, čo môže byť v konečnom dôsledku v prospech kvality. Príbeh sa nebude musieť naťahovať a zostávajúci fanúšikovia sa dočkajú svižnejšieho rozprávania deja. Háčik bol v tom, že na najnovšie pokračovanie bolo nutné počkať si rok. Medzičasom stanica potvrdila aj siedmu sériu pre leto 2020, bez ohľadu na vývoj sledovanosti šestky. Neoficiálne herci hovoria, že sedmička bude posledná séria, televízia naopak vyslala sebavedomé vyhlásenie, že pre seriál vidí ďalšie pokračovania aj siedmej sérii.

Formát si za rok oddýchol, medzitým Marvel vychŕlil nielen posledných Avengerov, ale aj Captain Marvel a vyzerá to tak, že filmové udalosti už vôbec nebudú reflektované v seriáli. Piata séria sa končila akýmsi happy-endom pre celý Coulsonov tím. Tím agentov zachránil Zem pred katastrofálnou budúcnosťou a inváziou mimozemšťanov. Coulson však zomrel. Tentokrát definitívne.

Šiesta séria sa začne niekoľko mesiacov po udalostiach z finále. Vedenie tímu preberie Mac a relatívny mier sa veľmi skoro zmení na boj s novým nepriateľom. Coulson je síce mŕtvy, herec Clark Gregg v seriáli rozhodne nekončí! V príbehu sa objaví ako úplne nová postava a rozhodne nebude na strane dobra. Pointa jeho nového charakteru má byť prekvapením pre divákov. Tím okrem toho bude pátrať po Fitzovi, ktorého telo v umelom spánku putuje vo vesmíre. Simmonsová síce v budúcnosti prišla o svojho manžela, v súčasnosti však ešte žije a musí ho nájsť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Agenti S.H.I.E.L.D. #Agents of S.H.I.E.L.D. #oseriáloch