Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V USA obrovský hit, na Slovensku totálne prehliadaný. Ďalší seriál hlási koniec

Vyzerá to tak, že aktuálna televízna sezóna sa stane symbolom ukončenia dlhodobých hitov. Jedna z najväčších sci-fi stálic súčasnosti čoskoro skončí. Televízia The CW potvrdila informáciu, že nadchádzajúca 15. séria hitu Supernatural (Lovci duchov) bude posledná.

30.03.2019 07:00
supernatural Foto:
Seriál Supernatural spravil z hercov Jareda Padaleckiho a Jensena Acklesa hviezdy prvej veľkosti.
debata

Zaujímavosťou je, že v zámorí tento seriál aj po rokoch stále valcuje a bez problémov získavala objednávku na nové série. Na Slovensku je prehliadaný. V roku 2007 sa začal síce u nás vysielať, no televízia Markíza mu „dopriala“ lukratívny čas po polnoci v dvoch častiach za sebou. Pochopiteľne sa seriál neujal a veľmi rýchlo vysielanie vyšumelo dostratena.

To, že pripravovaná 15. séria bude finálna oznámili prostredníctvom sociálnych sietí jeho hviezdy Jared Padalecki, Jensen Ackles a Misha Collins. Posledná sezóna by mala mať 20 epizód. V súčasnosti vysielajú štrnástu sériu, ktorej posledná časť by sa mala na obrazovky dostať 25. apríla.

“V prvom rade by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tvorbe šou – pred kamerou i za ňou. Bol to pre nás zážitok na celý život," uviedli v spoločnom vyhlásení výkonní producenti Robert Singer a Andrew Dabb. Zároveň pritom poznamenali, že v tejto chvíli je pre nich najdôležitejšie, aby sa s postavami dôstojne rozlúčili.

Opačná situácia je v USA, kde Supernatural patrí medzi top seriály televízia The CW a ako jeden z mála si drží stabilnú sledovanosť. Dlhodobé nakrúcanie si však vybralo krutú daň, ktorá sa prejavila na únave hlavného dua hercov. Už aktuálna séria bola na požiadanie hlavných hviezd kratšia. Z tradičných 23 sa počet znížil na dvadsať s tým, že napríklad v úvode série neúčinkoval Jared Padalecki.

Lovci duchov sú v súčasnosti najdlhším pôvodným seriálom v ponuke televízie CW a zároveň najdlhšie vysielaným fantasy seriálom v dejinách americkej televízie vôbec. Mysteriózna fantasy dráma sa zameriava na bratov Deana a Sama Winchesterovcov, ktorí sú lovcami zlých nadprirodzených bytostí. Okrem spomínaných Acklesa, Padaleckého a Collinsa sa v sérii predstavili napríklad aj Mark Sheppard, Jim Beaver, Mark Pellegrino, Kim Rhodes, Ruth Connell, Alexander Calvert, Samantha Smith či Jeffrey Dean Morgan.

Seriál sa tak pridáva k ďalším, ktoré tento rok odpískajú svoj koniec ako napríklad Hra o tróny, Teória veľkého tresku, Viceprezidentka, Gotham alebo čoskoro aj Arrow.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jensen Ackles #Jared Padalecki #oseriáloch #Supernatural #Lovci duchov