Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento seriál je úplne mimo! Ako je možné, že sa stále vysiela?

Seriály o rôznych superhrdinoch nikdy nebudú úplne reálne, aj keď aktuálny trend núti tvorcov ich vykresľovať čoraz viac ako obyčajných smrteľníkov s bežnými problémami, pričom nikdy nebudú mať normálny život, keď nosia na pleciach blaho tohto sveta. Je však aj jeden seriál, ktorý sa síce začal veľmi sľubne, no po niekoľkých sezónach sa tvorcovia úplne odtrhli z reťaze a neustrážili si ten moment, keď treba opäť pristáť pevne nohami na zemi.

05.12.2018 07:00
debata (1)
Seriál Legends of Tomorrow so štvrtou sériou si... Foto: The CW
legends of tomorrow, Seriál Legends of Tomorrow so štvrtou sériou si ide vlastnou cestou, úplne zlou.

Je ním seriál Legends of Tomorrow, ktorý aktuálne ponúka svoju štvrtú sériu. A nejeden zarytý komiksový fanúšik by si prial, aby bol posledná.

Keď tvorcovia seriálov Arrow, The Flash a Supergirl zažili nebývali úspech svojich kreatívnych počinov, prišli s nápadom doplniť toto trio o ďalšiu novinku. Legendy sú akýmsi zlepencom spomínaných seriálov, keďže v ňom účinkujú väčšinou vedľajšie postavy, ktoré nemohli dostať adekvátny priestor, boli dostatočne atraktívne nato, aby utiahli vlastný projekt.

Pôvodne malo ísť o jednorázovku, pričom len málokto čakal, že by sa Legends of Tomorrow mohli uchytiť, lenže sledovanosť prvej série predčila očakávania a tak televízia The CW veľmi rada prehodnotila svoje pôvodné úmysly a Legendy sa stali plnohodnotným členom jej veľkého komiksového univerza.

Partička vyvrheľov a pochybných existencií musela vytvoriť tím a nestať sa hrdinami, ale legendami. Spočiatku svieži príbeh o nesúrodých charakteroch, ktorí bojujú so „záporakmi“ a cestujú časopriestorom a strážia minulosť, aby sa zachovala súčasnosť a budúcnosť, mal potrebný šmrnc a bol zaujímavou alternatívou voči seriálom s jedným dominantným hrdinom. Pri Legends of Tomorrow mali fanúšikovia väčší priestor si nájsť obľúbeného antihrdinu, ktorý sa neriadil žiarivou morálkou.

S pribúdajúcimi sezónami celý tento námet tvrdo narazil na vlastné limity. Už tretia sezóna zaváňala pomerne veľkým prešľapom a to sa na jej začiatku zdalo, že bude tou najlepšou. Aktuálna štvrtá séria však nasadila latku veľmi vysoko, v tom negatívnom slova zmysle. Seriáloví outsideri musia naháňať mýtické postavy, ktoré nechtiac vypustili, keď bojovali s nepriateľmi snažiacimi sa narušiť časové kontinuum.

Na obrazovkách sa preto preháňa vražiaci jednorožec, psychopatická víla kmotrička, draky a iné rozprávkové kreatúry od výmyslu sveta.

Pôvodná myšlienka mala byť „akože“ vtipná a tvorcovia sa očividne rozhodli spraviť z tohto seriálu akúsi absurdnú variáciu oproti ostatným seriálovým súrodencom. Nie to však ani vtipné, ani originálne, postavy sa trápia v kreatívnej slepej uličke a nemôže byť viac okaté, že tento seriál by sa mal odobrať do histórie televíznej zábavy. Sledovanosť štvrtej série je dôkazom, že diváci nie sú zvedaví na tieto príbehy.

Legends of Tomorrow boli vždy štvorkou v sledovanosti a držali sa nad miliónom divákov, čo je televíziu The CW akousi pomyselnou hranicou, keď má daný seriál pokoj od zrušenia. Teraz sa krivka skĺzla pod milión a rating je na slabých 0.3. Jednoducho povedané – bieda. Túto sezónu nebudú Legendy ani súčasťou každoročného veľkého crossoveru medzi všetkými seriálmi, ktorý prináša rekordnú sledovanosť.

Oficiálnou verziou neúčasti je údajne nemožnosť časovo zosúladiť rozvrhy jednotlivých seriálov. Faktom však je, že v decembri sa v špeciálnom prepojení predstaví nová hrdinka – Batwoman, tá by sa mala dočkať aj samostatného seriálu. Bude náhradou za Legendy? Bolo by to viac ako žiadúce. Batwoman bude spracovaním pripomínať skôr Arrowa, bude to temná a beznádejná komiksová nádielka, navyše to bude úplne prvý seriál s LGBTI hlavnou hrdinkou.

Nateraz ďalší osud Legend of Tomorrow nie je známy, tvorcovia síce hovoria o tom, že sa pripravujú aj na piatu sériu, otázkou je či sa stane realitou. Príbeh je hrozný, sledovanosť takisto, zrejme nastal ten pravý moment dopriať priestor niečomu novému.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow #oseriáloch