Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix asi nenávidí superhrdinov. Ďalší z nich si musí vyzliecť trikot

Zdá sa, že nad komiksovými superhrdinami účinkujúcimi v seriáloch sa poriadne zmráka. Netflix odpísal ďalšieho z nich, pričom ešte pred troma rokmi boli ťahúňmi jeho seriálovej ponuky. Svoj kostým si po troch sezónach vyzlieka aj Daredevil. A to sa pôvodne hovorilo o tom, že by mal mať až šesť sezón.

04.12.2018 07:00
daredevil, Foto:
Daredevil dostal na Netflixe stopku.
debata

Stávka na hrdinov, ktorí nie sú tak notoricky známi akosi nevychádza. Pričom práve Daredevil nemal šťastie ani filmovom plátne, keď pred viac ako desaťročím pohorel Ben Affleck v tejto úlohe.

Všetko nasvedčuje tomu, že klebety okolo toho, že po odkúpení Marvelu koncernom Disney, ktorý chystá vlastnú streamovaciu službu a pochopiteľne bude chcieť mať svoje produkty pod jednou značkou, budú pravdivé. Ostatné televízie, prípadne streamovacie služby budú len veľmi ťažko získavať hrdinov do svojho vysielania.

Počas jesene Netflix dal zbohom po dvoch sériách Iron Fistovi a Lukovi Cageovi, „nažive“ zostáva ešte Jessica Jones a Punisher. Sen o tom, že by sa objavili všetci „treťotriedni“ hrdinovia v ďalšej sérii Defenders sa definitívne rozplynul. Očakáva sa, že aj ostatné dva menované sa nedočkajú ďalších sezón a Netflix ich neruší hromadne, ale oznamuje to postupne, aby si nesprotivil divácku základňu.

Kedysi tieto spracovania boli hitom, je však pravdou, že každoročne sa ponuka tejto streamovacej služby čoraz viac nafukuje a je žánrovo rôznorodejšia a prirodzene si užívatelia vyberajú aj iné seriály. To však podkopáva nohy stáliciam, ktorým sledovanosť išla radikálne dole. Netflix nemeria sledovanosť štandardným spôsobom, ako plnoformátové televízie. Mapuje počet sledovaní za určité obdobie a tieto údaje sú neúprosné.

Všetky zrušené seriály s najnovšími sériami viac neuspeli ako uspeli a počet zhliadnutí je niekoľkonásobne nižší ako pri iných sezónach. Netflix, ktorý je známy skôr ako záchranca seriálov vie byť tiež nekompromisný a seriály, ktoré jednoducho nie sú rentabilné alebo strácajú potenciál sa musia skončiť. Pomaly, ale iste sa uzatvára veľká Marvel kapitola.

Disney so svojou novou službou Disney + nakrúca nové seriály z prostredia Star Wars, prípadne Marvelu, aby pri svojom štarte v roku 2019 ponúkol atraktívny program a postupne k sebe stiahol všetko, čo pod neho patrí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Daredevil #oseriáloch