Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel si vydýchol! Seriál, ktorý mal vždy namále, má žiarivú budúcnosť

Televízia ABC je plná prekvapení. Dala zelenú ďalšej sérii seriálu, ktorý by inak skončil minimálne po tretej sérii. Teraz sa dožije minimálne siedmich! Reč je o sci-fi marvelovskom počine Agents of S.H.I.E.L.D.

21.11.2018 07:00
agents of shield, agents of s.h.i.e.l.d.,... Foto:
Seriálový outsider má garantované budúcnosť minimálne do roku 2020.
debata

Ten donedávna ešte brázdil vysielanie počas hlavnej televíznej sezóny a dlhodobo sa mu nedarilo zaujať širšie divácke publiku. Ochrannú ruku nad ním však držal Marvel, ktorému superhrdinské filmy už celé desaťročie valcujú kinosály. Trošku mu však hapruje seriálový svet. Najmä posledné mesiace robil komiksový gigant poriadne škrty, ktoré prekvapili v negatívnom slova zmysle.

Týka sa to najmä Netflixu, kde posledné roky budoval nové univerzum seriálov. Teraz z neho nič nebude. Veľmi rýchlo dostali stopku dva seriály a ostatné to majú takisto poriadne nahnuté. Po dvoch sériách sa rozlúčil Iron Fist a aj Luke Cage. Otáznik visí aj na Daredevilom a Jessicou Jones. Vzhľadom na zrušenie dvoch seriálov sa už neráta ani s pokračovaním Defenders, teda seriálom, kde všetci spomínaní hrdinovia bojovali bok po boku. Taká veľmi „lightová“ verzia Avengerov.

Iná situácia je a vždy aj bola na stanici ABC, ktorá patrí pod koncern Disney, kam už patrí aj Marvel. Bolo by neprípustné, aby aj tu skončil seriál, ktorý spracovaním patrí medzi tie najlepšie. Problémom bola „spackaná“ prvá séria, po ktorej sa väčšina divákov otočila seriálu chrbtom. Ostatné série zreli ako víno a tvorcovia nerezignovali na klesajúcu sledovanosť. Práve naopak. Agents of S.H.I.E.L.D. mali to šťastie, že Marvel jednoducho držal nad nimi ochrannú ruku a televízia im vždy musela vytvoriť miesto.

Štandardne by tento seriál skončil pre nízku sledovanosť už veľmi dávno. Agenti mali jednoducho vždy namále. Končiaca trpezlivosť zo strany televízie bola zjavná počas piatej série, ktorú tvorcovia napísali ako poslednú. Práve o tejto sérii sa hovorí, že ju ABC dostala príkazom priamo od Marvelu.

Málokto by čakal, že seriál s dvojmilónovým publikom by mohol dlhodobo pôsobiť na celonárodnej televízií, kde sú požiadavky na čísla omnoho vyššie. S.H.I.E.L.D. to dokázal. Preto je stále veľkým prekvapením, že dostal aj šiestu sériu a ABC našla spôsob, ako pokračovať vo vysielaní.

Nízke čísla si síce vybrali svoju daň, pripravovaná šiesta séria bude mať už len 13 častí namiesto štandarných dvadsaťdva. Seriál sa musel pratať mimo hlavnej sezóny a priestor dostane v lete, keď požiadavky na sledovanosť sú minimálne. Fanúšikovia sa so seriálom a piatou sériou rozlúčili v máji 2018, ďalšie pokračovanie príde v lete 2019.

Práve tento krok sa ukázal ako poriadne prefíkaný. Pred pár dňami televízia, opäť prekvapujúco, oznámila, že seriál predlžuje aj na siedmu sériu. Seriál sa síce nevráti do hlavnej sezóny, ale zostane natrvalo v letnom období. Má však garantovanú budúcnosť do roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Agents of S.H.I.E.L.D. #oseriáloch