Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vymotajú sa z kreatívneho pekla? Nová séria o mutantoch vyzerá skvostne

Televízia FOX to stále nevzdáva s minuloročnou novinkou The Gifted, ktorá mala byť ťahákom predchádzajúcej jesene. Spracovaním pohorela na celej čiare.

25.09.2018 07:00
the gifted, gifted, blink, lauren, Foto:
Druhá séria seriálu o X-menoch bez X-menov sľubujú poriadny reštart a skvelú akciu, v ktorú diváci dúfali a nedostali.
debata

Sériu o X-menoch netreba pravým sci-fi fanúšikom extra predstavovať. Zatiaľ čo mutanti úspešne ťažia vo filmovom svete, v seriáloch to tak nebolo. Preto vznikla myšlienky vytvoriť The Gifted, príbeh o obdarených ľuďoch bez legendárnych postáv z filmov. Priestor by tak mohli dostať nové postavy a nové zápletky.

Televízia FOX však nepochopila celé zadanie a počas prvej série vytvorila nezmysel, keď seriál tlačila do rodinnej drámy a úplne sa vytratilo kúzlo, ktoré X-meni majú. Veľmi rýchlo sa to odrazilo aj na sledovanosti a zamýšľaný hit minulej sezóny zostal len v bezzubom priemere. Tvorcovia však dostali druhú šancu, ktorí mnohí iste nečakali.

Druhú sériu musia poňať bez experimentov a majú priniesť to, čo funguje vo filmoch a podľa upútaviek to vyzerá tak, že reštart The Gifted by mohol vyjsť. Úvodná séria sa skončila už začiatkom januára, čo je dostatok času, aby horké spomienky sklamaných fanúšikov už vyprchali a zapadli prachom.

Nové pokračovanie sa dejovo posunie o šesť mesiacov a bude snažiť taktiež zabudnúť na more prešľapov, ktoré scenáristi spáchali. Aspoň finále prvej série bolo dostatočným odrazovým mostíkom pre výrazné zmeny v deji.

Inak idylická rodina Struckerovcov sa rozdelila, súrodenci sa postavili proti sebe a rôzne mutantské frakcie tiež stoja proti sebe. Rozbehne sa nový boj mutantov proti ľuďom bez schopností, táto zápletka je dobre známa z filmov, kde toto bola základná zápletka. Mutanti sú vo svete stále prenasledovaní z obavy o ich snahu o nadvládu a vláda pripravuje nové zákony, ktoré ich majú zneškodniť.

Silnejú však rôzne hnutia, ktoré si odporujú pohľadom na riešenie tejto situácie. Existujú mierové plány, čoraz hlasnejší sú mutantskí extrémisti, tí vidia jediné východisko. Splniť ľudstvu najväčšiu obavu a ovládnuť svet a zniesť obyčajných smrteľníkov zo sveta, aby nekazili vyššiu rasu.

Druhá séria s podtitulom Úsvit nového veku, spracovaním ponúkne možnosť aj pre tých, ktorí zmeškali prvú sériu a budú môcť „nastúpiť do rozbehnutého vlaku“. Príbeh sa začne odznova, síce so staronovými postavami, tie však budú v novom rozložení stáť proti sebe a pribudnú atraktívne posily.

Reeve Payge bude líderkou hnutia The Inner Circle a bude tou, ktorá chce zničiť ľudstvo. Bude dokonalou chladnou a zlou psychopatkou, ktorá ponúkne útočisko časti skupiny, ktorá sa oddelila od tých dobrých. Filmoví fanúšikovia budú iste potešení, keď vznikne malé prepojenie medzi dvoma vesmírmi. Ukázalo sa, že mutantka Polaris je dcérou Magneta a teraz na svet príde jeho vnúča, ktoré bude mimoriadne silné a bude predurčené byť zlé.

Dá sa predpokladať, že opäť budú náznaky pôvodného pátosu z prvej série, keď rozdrobená ústredná rodina bude bojovať, aby sa ich stratený syn k nim vrátil a bol na strane tých správnych, všetko nasvedčuej tomu, že bude poriadne odolávať.

The Gifted majú ambíciu predviesť plejádu skvelých špeciálnych efektov, nového príbehu, súbojov a priniesť tak pokračovanie, ktoré fanúšikovia x-menovskej série chceli a pred rokom nedostali. Reštartovaný príbeh sa začína už v utorok večer a musí zaujať, ďalšiu šancu seriál zrejme už nedostane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #X-Men #oseriáloch #The Gifted