Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neúnavní fanúšikovia to opäť dokázali. Druhýkrát zachránili seriál Timeless

Dobrodružný sci-fi seriál Timeless (Cestovatelia v čase), ktorý americká televízia NBC v júni zrušila po dvoch sezónach, napokon uzavrie dvojdielne finále. V utorok to oznámili zástupcovia NBC s tým, že dvojhodinový záver príbehu odvysielajú koncom roka.

03.08.2018 07:00
timeless, cestovatelia v čase Foto:
Seriál Timeless (Cestovatelia v čase) dokázal nemožné. Druhýkrát za sebou oklamala seriálovú zubatú a dočká sa špeciálneho záverečného filmu.
debata

„Aj keď by sme boli najradšej, keby sme mohli urobiť ďalší tucet sezón Cestovateľov v čase, toto je druhé najlepšie riešenie,“ vyjadrili sa v spoločnom vyhlásení výkonní producenti série Shawn Ryan a Eric Kripke.

„Sme nadšení, že budeme môcť Lifeboat vziať na poslednú cestu a uzavrieť náš príbeh. Štúdio, sieť, herecké obsadenie a štáb to všetko robia z jediného dôvodu – pre fanúšikov. Pretože si to zaslúžia. Pretože vďaka fanúšikom sa to stalo skutočnosťou a my sme im vďační za ich vášeň, podporu a helikoptéry. Tak čo? Chcete naspäť Rufusa, či nie?“ uzavreli.

Vo finálových častiach sa predstavia Abigail Spencer (Lucy Preston), Matt Lanter (Wyatt Logan), Malcolm Barrett (Rufus Carlin), Goran Višnjić (Garcia Flynn), Paterson Joseph (Connor Mason), Sakina Jaffrey (Denise Christopher) i Claudia Doumit (Jiya).

Cestovatelia v čase tak už druhý raz dočasne prežili svoje zrušenie. NBC ich totiž prvý raz zrušila už po prvej sezóne, no o tri dni neskôr svoje rozhodnutie zvrátila a po ročnej pauze odvysielala ďalších 10 častí. Posledná epizóda, ktorú uviedli 13. mája, mala pritom otvorený koniec.

Hlavnými postavami seriálu sú Lucy Preston, Wyatt Logan a Rufus Carlin, ktorí cestujú časom a snažia sa zabrániť zločincom, aby zásahmi do minulosti zmenili ďalšie osudy ľudstva.

Cestovateľov v čase dobre poznajú aj slovenskí diváci, v tomto roku seriál uviedla televízia Dajto patriaci do Markíza Group. Aj tento seriál zachránila sila silnej diváckej základne a opäť sa opakuje situácia, keď televízia zle vyhodnocuje výkon seriálu.

Seriál si našiel svoju vášnivú divácku základňu už po prvej sezóne a bolo zjavné, že zasiahol mladšie ročníky, teda sen každej televízie. Lenže mladí nie sú limitovaný televíznych vysielaním a uprednostňujú online sleodovanie v čase, ktorý im vyhovuje. To zas nevyhovuje zastaranému systému, ktorým sa riadia televízie a tak to vyzeralo, že seriál nevykazuje vysokú sledovanosť počas televíznej premiéry.

To je na vlas podobná situácia ako pri Luciferovi, ktorému prežitie zabezpečila mesačná online kampaň fanúšikov. Nakoniec tento seriál po FOXe veľmi múdro prevzal Netflix.

Pri Cestovateľov v čase je situácia veľmi podobná, televízia NBC oproti konkurenčnému FOXu sa nad divákmi zľutovala a aspoň dopraje divákom uzavretie deja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dajto #oseriáloch #Timeless #cestovatelia v čase