Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z vyvrheľov sú konečne hrdinovia. Ich príbeh to však stále nenaznačuje

Pôvodne jednorázová miniséria Legends of Tomorrow sa dočká už štvrtej série. A podľa toho vyzerá aj príbeh. Predchádzajúca séria prekročila všetky hranice absurdností, ktorým sa seriály z Arrowversa snažili vyhnúť.

31.08.2018 07:00
legends of tomorrow, Foto:
Štvrtá séria Legends of Tomorrow bude mať premiéru v októbri.
debata

A vyzerá to tak, že Legends of Tomorrow nechcú povedať posledné slovo. Aj keď…Čoraz hlasnejšie sa hovorí o tom, že niektorý zo superhrdinských seriálov na The CW by čoskoro skončiť. Sledovanosť pri niektorých klesá a navyše do vysielania sa chystá nové spracovanie o Batwoman. Paradoxne najviac ohrozený je Arrow, ktorý odštartoval celú mániu temného a čo najviac realistického spracovania príbehov o hrdinoch. Šiesta séria bola jednoznačne kreatívne najslabšia, to sa odrazilo aj na krivke sledovanosti. Tá nabrala strmlavý smer nadol.

A razom legendárny lukostrelec sa ocitol na nelichotivom chvoste obľúbenosti. The CW si je však vedomá toho, že práve tento seriál bol prapočiatkom a preto na jeseň sa predstaví už siedma séria. Nateraz sa všetci sebavedome tvária, že nebude posledná, ale čísla hovoria jasne. Reálnejšia je však alternatíva, že The CW skôr obetuje Legends of Tomorrow, ktoré kritika sprevádza od ich samého začiatku.

Postavičky zozbierané zo všetkých superhrdinských seriálov, kde nemali dostatok miesta sa presunuli do vlastného seriálu. Ten nikdy nebol rekordérom v sledovanosti, no televízia tento seriál potrebovala, aby ho mohla prepájať s ostatnými a aspoň na televíznych obrazovkách vznikol atraktívny prepojený vesmír hrdinov z DC Comics, keď sa to na filmovom plátne nedarí.

Je čoraz viac jasnejšie, že aspoň jeden zo seriálov bude musieť z kola von. A ako náhrada príde Batwoman. Tretia séria Legiend sa rozhodne nevyznamenala. Tvorcovia vytvorili spočiatku celkom dobre spracovaný príbeh, keď hlavní hrdinovia museli po sebe „upratať“ nezrovnalosti v časovom kontinuu. Lenže prišla druhá polovica 18-dielnej série a nezmyselne sa objavila zápletka s démonom, ktorý sa derie do reality a je iba predvojom inej temnoty.

Finále celej tejto častokrát trápnej groteske nasadilo korunu, keď obávaného Malusa zabil obrí plyšiak.

Nadchádzajúca štvrtá séria má ambíciu vytvoriť akýsi odvar seriálu Supernatural (Lovci duchov), keď budú bojovať s rôznymi kreatúrami, ktoré sprevádzali celú ľudskú históriu a o ktorých sa hovorí, že sú len povesťami. Seriál tak dostáva xy-ntú šancu ukázať, že sa aspoň čiastočne dokáže úrovňou priblížiť ostatných seriálovým súrodencom. Je otázne, dokedy s ním budú mať trpezlivosť diváci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow #oseriáloch