Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Doteraz nezastaviteľný hrdina sa poriadne potkol

Najsledovanejší superhrdinský seriál má svoje najlepšie časy očividne za sebou. Nedávno skončená 4. séria úspech nezožala.

13.07.2018 07:00
the flash, flash, barry allen, Foto:
The Flash nezožal úspech so 4. sériou.
debata

The Flash bol doteraz neprekonateľný a nezastaviteľný, pre televíziu The CW prinášal rekordné čísla a okamžite získal status najsledovanejšieho seriálu stanice. Prekonal aj Arrowa, ktorý odštartoval novodobú éru superhrdinov. Príbeh o najrýchlejšom mužovi na planéte však začína spomaľovať a Barrymu Allenovi dochádza dych a to má za sebou len štyri série.

Tvorcovia po temnej tretej sérii chceli priniesť zmenu a pri ďalšej sérii poriadne otočili kormidlom a to bol kameň úrazu. Celkom nepochopiteľne stavili na odľahčenú sériu, kde bolo až veľa humoru, bagatelizovania samých seba a razom sa vytratila vždy skvelá atmosféra. Príbeh si podpílil sám pod sebou konár.

Po prvýkrát nebol hlavným nepriateľom „rýchlik“ ako hlavný hrdina, ale na scéne sa objavil metačlovek Thinker. Ten svojou brilantnou mysľou bol vždy dva kroky vpred pred Flash tímom a mal tak voľné pole pôsobnosti pre realizáciu svojho diabolského plánu. Thinker mal v pláne vymazať ľudstvu ich inteligenciu a zabrániť tak skaze planéty a pritom sa stať akýmsi vládcom, ktorý vštiepi nové myšlienky bezradnej rase.

Paradoxne, práve ústredná negatívna postava bola tým najlepším, čo najnovšia séria ponúkla. Kladné postavy poriadne potrápil, pohrával sa s nimi a vždy vyhral. Bolo vidno, že scenáristi popustili uzdu fantázii a dovolili si vybočiť zo zabehnutých šablón a prikloniť sa viac na stranu toho zlého. Príbeh s Thinkerom mal nápad, čo sa nedá povedať o bezradných ostatných postavách, ktoré len bezradne tápali a boli iba „hrdinami“. Na rad teda prišlo pomyselné záchranné koleso v podobe odľahčených zápletiek, ktoré v súvislosti so zaujímavým nepriateľom vyznievali viac ako pateticky.

Zvláštne nasmerovanie seriálu „ocenili“ aj diváci najnižšou sledovanosťou seriálu vôbec. Štvrtá séria sa najviac prepadlo v priazni fanúšikov. The Flasha si v jeho začiatkoch pozrelo 3.7 milióna divákov, počas štvrtého roku vysielania sa krivka prepadla už len na priemer 2.2 milióna. Sledovanosť kontinuálne klesá, oproti tretej sérii sa prepadla o 500-tisíc divákov.

Nič to však nemení na fakte, že sledovanosť stále patrí medzi to najlepšie, čo na najmenšej americkej celonárodnej televízií, vie nejaký nejaký seriál dosiahnuť. The CW nemá v pláne poľaviť a piata séria sa objaví už na jeseň a zostáva len dúfať, že ďalší rok vysielania bude úspešnejší a tvorcovia napravia chyby, ktoré napáchali. The Flashovi podrazili nohy výhradne oni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Flash #oseriáloch