Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Unavený Arrow nemieni zavesiť na kliniec svoje superhrdinské ja

Šiesta séria Arrowa, ktorého dobre poznajú aj slovenskí diváci vďaka televízii Dajto, je minulosťou. Hrdina sa do výslužby nechystá, na jeseň štartuje siedma séria.

06.07.2018 07:00
arrow, stephen amell, Foto:
Arrow sa vráti so siedmou sériou už túto jeseň.
debata

Najnovšia séria by sa dala charakterizovať ako unavená. Vo všetkých aspektoch bola viditeľná výrazná únava materiálu, čo sa odrazilo najmä na sledovanosti. Tá sa prepadla do hodnôt, ktoré seriál doteraz nepoznal, no musel sa s nimi zmieriť. Arrow sa počas šiesteho roku „presťahoval“ na štvrtok a už vlažne prijatá premiéra prekvapila. Pustilo si ju už len 1.5 milióna divákov. Boli časy, keď čísla boli aj o milión vyššie.

Deväťmesačné vysielanie potvrdilo klesajúcu tendenciu, väčšina epizód dosiahla iba 1.3 miliónovú hodnotu, rating rovnako tvrdo pristál len na úrovni 0.4. Jedna z aprílových epizód dokonca po prvýkrát v histórii klesla pod milión. Arrow sa tak veľmi rýchlo a nebezpečne rúti k hodnotám, pri ktorých televízia The CW posiela svoje seriály do histórie. Legendárny lukostrelec si ešte nemôžu odísť na „dôchodok“.

Práve Arrow bol prvý seriál, ktorý odštartoval nové spracovanie superhrdinských seriálov. Zároveň odštartoval mániu okolo tohto typu seriálu. Veľmi rýchlo vzniklo niekoľko spin-off seriálu – The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow. The CW počas rokov si vďaka maskovaným hrdinom vybudovala celý vesmír, ktorý dokopy je mimoriadne úspešný. Neskôr pribudol Black Lightning, ten sa však nestal súčasťou spoločného Arrowverza, ako sa fanúšikovia nazývajú zhluk seriálov.

Práve preto, aj napriek vyčerpanosti námetu, musí Arrow pokračovať. Šiesta séria sa výkonom nevyznamenala, „iba“ jasne naznačila, že prvý zo seriálov je na odstrel a že pred sebou nemá veľký počet sérií. Nadchádzajúca siedma séria bude rozhodujúca, či ju televízia po čase ohlási ako finálnu alebo ho nasilu predĺži na ôsmu sériu. Tento scenár je veľmi pravdepodobný a The CW si počká na vývoj sledovanosti počas jesene.

Nateraz nepredstaviteľná strata Arrowa by mohla odštartovať rozpad celého pracne vybudovaného univerza hrdinov. Práve spoločné crossovery sú najsledovanejšími epizódami a diváci doslova krochkajú blahom, keď vidia postavy, ktoré sa krížom krážom objavujú v jednotlivých seriáloch a a navodzujú dojem prepojeného sveta. Táto idylka by mohla byť čoskoro minulosťou, ak Oliver Queen a jeho tím zázračne nenájde viac divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #The CW #Stephen Amell #oseriáloch