Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriály o zombíkoch sa šokujúco zbavujú hlavných postáv. Prežijú to?

Okolo zombie seriálov (The Walking Dead a Fear the Walking Dead) je poriadne rušno. Televízia AMC poriadne riskuje. V oboch z nich skončili hlavné postavy.

22.06.2018 07:00
kim dickens, fear the walking dead, Foto:
Herečka Kim Dickens sa prekvapujúco rozlúčila so seriálom Fear the Walking Dead.
debata

Zatiaľ, čo v The Walking Dead je odchod herca Andrewa Lincolna vopred ohlásený, v spin-offe svoju púť herečka Kim Dickens skončila nečakane. Lincoln síce podpísal kontrakt aj na deviatu sezónu, ktorá sa momentálne pripravuje, avšak jeho účinkovanie bude oklieštené. Hovorí sa o len o šiestich epizódach. Status hlavnej hviezdy seriálu by mal prebrať Norman Reedus (Daryl) a AMC mu ponúkla 20 miliónovú dohodu.

Správa o odchode Lincolna je o to prekvapivejšia najmä preto, lebo sa ďalšie príbehy absolútne odklonia od komiksovej predlohy a skalní fanúšikovia si nevedia predstaviť ďalšiu budúcnosť zombie drámy. Tá už utrpela výrazné straty v diváckej priazni, keď za posledné dva roky stratila desať miliónov divákov. Aj napriek tomu a aktuálnej šesťmiliónovej sledovanosti, televízia deklaruje spokojnosť s celým seriálom. Stále platia plány, že sa má „dožiť“ minimálne dvanástich sérií. Teda v prípade, ak sa seriálu neotočia diváci definitívne chrbtom. Odchod hlavnej hviezdy seriálu zrejme neprospeje.

O to väčší šok zažili diváci prvého spin-off seriálu Fear the Walking Dead. Aktuálne sa vysiela štvrtá séria, ktorú noví tvorcovia poňali ako reštart. Počas prvej polovice najnovšej série stihli zabiť rovno dve hlavné postavy. Jednou z nich bol Nick (Frank Dillane), ten však požiadal tvorcov, aby jeho príbeh nasmerovali ku koncu, pretože sa chce venovať iným projektom.

O to väčšie prekvapenie nasledovalo počas midseason finale, keď pre dobro rodiny sa obetovala najhlavnejšia postava seriálu Madison (Kim Dickens). Seriál tak stratil najlepšiu postavu s charizmou a silnou osobnosťou, pričom predstavené nové postavy jej nesiahajú ani po členky.

Showrunneri hovoria, že v tomto prípade išlo o kreatívne dôvody, čo sa len ťažko dá uveriť. Proti odchodu herečky sa zdvihla vlna nevôle. Dickens sa s postavou rozlúčila aj na svojom Instagrame, čím nepriamo potvrdila, že sa viac v seriáli neobjaví.

V mnohých ešte horí malá nádej, že tvorcovia sa s fanúšikmi hrajú krutú hru, aby si zabezpečili lepšiu sledovanosť. V ôsmej epizóde, ktorá uzatvárala jednu kapitolu sa síce Madison očividne obetovala, aby zachránila svoje deti, no jej skon nebol ukázaný. Fanúšikovia preto dúfajú, že sa líderke seriálu podarí z ohnivého pekla nejako ešte utiecť. Aj keď to zostane len pri zbožnom želaní.

Fear the Walking Dead sa vráti s druhou polovicou série v polovici augusta a bude zaujímavé sledovať, ako sa bude vyvíjať sledovanosť. Práve spin-off je určený ako prvý na odstrel, ak sa mu nezačne viac dariť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #Kim Dickens #oseriáloch