Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriáloví vyvrheli stále nenašli pointu a divákom to nevadí

Nielen filmovému svetu, ale aj seriálom už niekoľko rokov vládnu komiksoví hrdinovia. Najviac ich našlo domov na stanici The CW, kvalitatívne je každý inde. Televízia už niekoľko rokov úspešne buduje spoločný svet, kde sa "žije" Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow a najnovšie už aj Black Lightning. A práve Legendy sú najväčším problémom celého univerza.

05.06.2018 07:00
legends of tomorrow, legendy, Foto:
Seriál Legends of Tomorrow bude pokračovať aj 4. sériou.
debata

Televízia mala sympatický nápad, využiť prehrštie postáv, ktoré sa postupne predstavovali a jednorázovo dopriať vykúpenie skupine outsiderov a dať im možnosť, aby sa stali hrdinami. Lenže diváci sa chytili a sledovanosť bola prekvapujúco vysoká aj napriek rozpačito prijatej prvej sérii, ktorej najviac ublížilo umelé predĺženie. Stalo sa to, čo sa nemalo. Legendy dostávali ďalšie série a nesúrodá skupinka nepotrebných postáv z Arrowuniverza pokračovala v ochrane časového kontinua.

Pre túto spleť seriálov je charakteristické striedanie kvality jednotlivých sérií. Keďže ich zastrešuje rovnaký tím tvorcov, tak to vždy vyzerá, akoby na striedačku venovali väčšiu pozornosť jednotlivému seriálu v závislosti od série. Túto sezónu boli spočiatku náznaky, že na rad sa dostali aj Legendy.

V nedávno skončenej tretej sérii dokonca bojovali z následkami, ktoré sami spôsobili a už sa zdalo, že by seriál našiel správny smer. Diváci sledovali síce jednorázové výlety nesúrodej skupinky čudákov do rôznych časových období, aby „opravili“ časové anomálie a nerozpadla sa celá história ľudstva. Dej skôr stavil na humor a absurdné situácie a seriálu sa darilo vyťažiť z toho svoju stabilnú sledovanosť na úrovni 1.4 milióna divákov. Síce to je najmenej zo všetkých seriálov, stále to patrí medzi to najlepšie, čo The CW ponúka.

Prišla však druhá polovica série a príbeh stratil úplne niť. Počiatočné náznaky o predieraní sa nebezpečného démona Mallusa do našej reality, rastúca temnota a súboj s už otrepaným Damienom Darkhom dodávali tretej série nezvyklý nádych vážnejšieho tónu a nie bezduchej grotesky.

Už sa mohlo zdať, že Legends of Tomorrow po troch rokoch tápania našli svoj smer, potom však prišlo finále, ktoré zabilo úplne všetko a doteraz mnohí nechápu, že sa na obrazovke odohrala bitka prerasteného plyšáka a diabolského démona.

Ťažko pochopiteľné vyvrcholenie celkom dobre rozbehnutej série razom zrazilo úroveň seriálu do úplného suterénu a akoby tento počin nepatril medzi ostatné superhrdinské seriály, ktoré sa uberajú tou „dospelejšou“ cestou.

Absentujúca pointa nezabránila televízií, aby v nakrúcaní tohto seriálu pokračovala. Na jeseň sa Legends of Tomorrow vrátia so 4. sériou a opäť sa zdá, že by mohol prísť vytúžený reštart pre fanúšikov sci-fi žánru, ktorú neholdujú absurdite. K posádke lode Waverider sa totiž pridá legendárny John Constantine a bude sa bojovať proti rôznym démonom z pekla! Snáď tvorcovia ponúknu divákom dôstojnejšiu verziu sci-fi jazdy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The CW #Legends of Tomorrow #oseriáloch