Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si seriál Čarodejnice? Ich nová podoba poriadne zaskočila

Televízie čoraz častejšie siahajú po starých námetoch, namiesto toho, aby priniesli niečo originálne. Výsledok neraz nepríjemne prekvapí. To je aj prípad Čarodejníc.

04.06.2018 07:00
Charmed, čarodejnice, Foto:
Nové Čarodejnice stvárnia herečky: Melonie Diaz, Sarah Jeffery a Madeleine Mantock
debata

O návrate kultového seriálu sa hovorilo už niekoľko rokov. Kto by si nepamätal trio sestier Halliwellových, ktoré bojujú s temnotou z podsvetia a pritom sa snažia si vybudovať čo najnormálnejší život. Dodnes sú Piper, Phoebe, Paige a v prvých troch sériách aj Prue symbolom silných žien, ktoré dokázali osem rokov ťahať seriál. Ten sa skončil v roku 2006 po 178 epizódach.

Fanúšikovia sa nikdy netajili tým, že chcú ďalšie magické príbehy, aj s pôvodným obsadením. Dokonca sa časom zmenil aj názor Shannen Doherty, ktorú tvorcovia museli vyhodiť zo seriálu po troch sériách pre jej agresívne správanie a v seriáli to naplno využili, aby zlo zvíťazilo a prerušili silu troch. Prue zomrela. Na jej miesto prišla najmladšia Paige (Rose McGowan), o ktorej staršie sestry Piper (Holly Marie Combs) a Phoebe (Allysa Milano) nemali potuchy, že existuje. Scenáristi našli cestičku, ako pokračovať so seriálom a dať mu úplne novú dynamiku. A vyplatilo sa, že nové trio fungovalo ďalších päť sérií a z herečiek sa stali najväčšie hviezdy.

Televízie však, prekvapujúco, nemali záujem pokračovať žiadnou formou v Čarodejniciach. Až po desiatich rokoch od ukončenia seriálu sa objavili prvé indície hovoriace o možnom reštarte. Háčik bol v tom, že sa už nerátalo s pôvodným obsadením seriálu. Nové Čarodejnice mali dostať nové tváre, nový príbeh a to sa divákom, ani pôvodným herečkám nepáčilo. Prvú verziu revivalu televízia The CW zmietla zo stola. Príbeh sa mal odohrávať v 70-tych rokoch a televízia správne tušila, že diváci nebudú mať záujem o „retro“ verziu.

Další reparát sa dostane na obrazovky už na jeseň tohto roka a za novou verziou stoja tvorcovia seriálu Jane the Virgin – seriálu, ktorý sa dočkal niekoľkých nominácií na prestížne ceny, medzi ktorými je aj Zlatý glóbus. Terajšia verzia sa bude odohrávať v súčasnosti a bude mixom oboch zápletiek z pôvodného seriálu. Seriál sa začne smrťou matky čarodejníckej trojky, avšak tretia sestra nikdy nevyrastala doma. Matka ju dala na adopciu. A tak celý život žili sve sestry v lži, že sú len oni dve a že sú obyčajnými mladými študentkami. Fanúšikovia sa nevedia zmieriť s tým, že s pôvodným seriálom budú mať spoločný len názov a ešte jednu vec – Knihu tieňov.

Musia zabudnúť na sestry Halliwellové. Po novom to budú sestry Pruittové – Mel, Madison a Macy. Ich cesty sa spoja, aby mohli v sebe objaviť veľkú silu s pomocou ktorej budú odvracať zlo.

Nová verzia sestier bude podstatne mladšia ako tá pôvodná a najväčším problémom pre skalných fanúšikov je kasting. Nejako sa nevedia zmieriť s latino verziou sestier. Sila seriálu sa ukáže už na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Čarodejnice