Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zombíci sa driapu pre druhú šancu. Nový príbeh chce zabudnúť na chyby

Televízia AMC si pripravila pre divákov veľký event, v nedeľu sa prepoja oba jej zombie seriály a odštartuje sa tak nová etapa pre spin-off Fear the Walking Dead. Slovákov čaká exkluzívna premiéra novej série a to už 16. apríla.

13.04.2018 07:00
fear the walking dead, Foto:
Najnovšia séria spin-off seriálu Fear the Walking Dead má ambíciu zabudnúť na všetky chyby, ktoré sa doteraz odohrali.
debata

Ten čaká reštart deja a mladší seriálový súrodenec musí ukázať, že si zaslúži budúcnosť. Počas troch rokov sa sledovanosť nevyvíjala až tak priaznivo a aj napriek skvelej tretej sérii sa krivka uberala len klesajúcom smerom. Počas štvrtého roku vysielania však dôjde k zmene na poste hlavného showrunnera. David Erickson prenechá vedenie seriálu duu scenáristov Andrewovi Chamblissovi a Ianovi Goldbergovi, ktorí by mali priniesť svieži vietor do vývoja deja. Táto výmena podľa televízie nie je dôsledkom vývoja sledovanosti, ale chce dopriať seriálu zaujímavejšie kreatívne smerovanie.

Je však pravdou, že krivka sledovanosti počas druhej série nemala vzostupný smer, ako to bolo v prípade pôvodného The Walking Dead. Druhá séria štartovala s rekordným, vyše 6 miliónovým výkonom. Po odvysielaní 15 epizód sa sledovanosť zastavila na troch miliónoch v kľúčovej vekovej skupine 18 – 49 rokov. Druhá séria pre Fear The Walking Dead sa nemohla nazvať úplným úspechom, pri strate 50% divákov sú zmeny na poste showrunnerov prirodzeným vyústením situácie. Tretia séria sa lavírovala tesne nad hranicou dvoch miliónov divákov. Vzostup sledovanosti je teda viac ako žiadúci.

A mohlo by sa to podariť! Štvrtá séria Fear the Walking Dead má našliapnuté byť lepšia ako pôvodný seriál. Minulosťou sa stáva takmer všetko, čo doteraz diváci videli. Seriál pôvodne rozprával príbeh o začiatku zombie apokalypsy, teraz nastáva kľúčová zmena a dej sa posúva do rovnakej časovej línie ako The Walking Dead. To otvára dve pre príchod postavy, ktorá prepojí oba seriály – Morgana. Ten niekoľko sezón bol pevnou súčasťou The Walking Dead. Jeho postava prešla ťažkým psychickým rozpoložením a rozhodol sa opustiť Ricka a jeho skupinu.

To otvára priestor na „prestup“ do Fear the Walking Dead. Okrem neho však do seriálu vstupuje hneď niekoľko nových postáv. Herec Garett Dillahunt sa predstaví ako kovboj John, so zvláštnou osobnosťou. Jenna Elfman, známa zo seriálu Dharma a Greg, sa predstaví ako Naomi. Tá je zničená životom a javí sa ako beznádejný prípad. Altheu si zahrá Maggie Grace, tvrdá žurnalistka, ktorá mapuje osudy preživších a zároveň dokáže prežiť sama v bezútešnom svete. Z predchádzajúcich sérií pokračuje Kim Dickens (Madison), Frank Dillane (Nick), Alycia Debnam-Carey (Alicia), Colman Domingo (Strand), Danay Garcia (Luciana).

Štvrtá séria má veľké ambície. S novými showrunnermi sa seriál musí vymaniť z prekliatia klesajúcej sledovanosti, priniesť úplne nový príbeh, vytvoriť novú atmosféru a posunúť dej aj postavy tým správnym smerom. Už tretia séria bola lepšie hodnotená ako pôvodný seriál, štvrtá séria musí toto hodnotenie ešte viac prekonať, keďže zombie svet zažíva očividnú kreatívnu krízu. Výhodou reštartu je aj fakt, že chyby, ktoré sa počas predchádzajúcich sérií spravili sa môžu „nenápadne“ vymazať a ponúknuť divákov zmeny charakterov vyplývajúce s posunom času a zároveň poriadne pritvrdiť, keďže zombie apokalypsa je v plnom prúde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch