Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tomu sa hovorí reštart! Zombíci idú zabojovať o prežitie

Mladší seriálový súrodenec zombie ságy Fear the Walking Dead vstupuje do štvrtého roku vysielania a čaká ho reštart. A vyzerá skvele!

05.04.2018 07:00
zombie, zombík, Fear the Walking Dead, Foto:
Fear the Walking Dead sa vracia a prináša reštartovaný príbeh, avšak s rovnakým nebezpečenstvom - zombíkmi.
debata

To, že sa počas troch rokov dostal do slepej kreatívnej uličky nie je tajomstvo. Čomu zodpovedal aj vývoj sledovanosti, pričom tretia série síce atakovala historicky najnižšie čísla, kvalitatívne seriál začal stúpať. Častokrát je pozitívnejšie hodnotený ako pôvodné The Walking Dead.

Pôvodný showrunner chcel nechať čistý stôl po konci tretej série a tak pre jeho nástupcov prichystal možnosť začať úplne nový príbeh a novými postavami alebo pokračovať v jeho práci. Výsledok zostal niekde v polovici.

Divákov čaká úplne nový príbeh, staré obľúbené postavy a posun v deji, ktorý by sa mal dotiahnuť do časovej línie pôvodného seriálu, čím sa otvorí možnosť pre prepojenia. Prvou lastovičkou je prechod herca Lennieho Jamesa (Morgan) z The Walking Dead do Fearu. Toto všetko sa uskutoční už 15. apríla počas veľkého prepojenia zombie seriálov, pričom The Walking Dead čaká finále 8. série a zároveň premiéra 4. série Fearu. Táto séria je dôležitá aj z toho hľadiska, že musí zaujať, inak seriálu by mohlo hroziť reálne zrušenie.

Trailer k reštartu spin-off seriálu vyzerá skvele, keďže noví tvorcovia správne využili potenciál celého príbehu a potenciálu postáv, ktoré „prežili“ finále 3. série a k tomu treba pripočítať hneď niekoľko nových hlavných postáv, aby osviežili atmosféru. Chyby, ktoré sa počas predchádzajúcich sérií spravili sa môžu „nenápadne“ vymazať a ponúknuť divákov zmeny charakterov vyplývajúce s posunom času a zároveň poriadne pritvrdiť, keďže zombie apokalypsa je v plnom prúde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch