Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zombíci sa postupne rozpadávajú, televízia ich mieni ešte poriadne vyžmýkať

Seriál The Walking Dead a spin-off Fear The Walking Dead postupne strácajú dych. No značka je stále silná a televízia AMC sa zombíkov nemieni vzdať. Podľa všetkého ich čaká ďalšie rozširovanie.

19.03.2018 07:00
the walking dead, negan, walking dead, živí mŕtvi, Foto:
Dočká sa najväčší záporák Negav vlastného seriálu? The Walking Dead čaká expanzia.
debata

The Walking Dead už dávno nie sú len dva seriály, ktoré už dlhodobo sa predvádzajú na obrazovkách. Z pôvodného seriálu sa aktuálne vysiela ôsma séria, tá deviata je už oficiálne potvrdená a plány hovoria až o dvanástich sériách.

Fear The Walking Dead sa ako spin-off seriál predstavil v roku 2015 a v apríli odštartuje reštartová 4. séria. Práve táto séria má byť záchranou pre celý seriál, ktorý od začiatku má omnoho nižšiu sledovanosť ako pôvodný seriál a tretia séria sa kreatívne dostala do slepej uličky.

Televízia AMC však nerezignovala. Schválila štvrtú sériu, vymenila tvorcov, väčšinu postáv a privedie jednu postavu z pôvodného seriálu a posunie dej výrazne vpred. Kedysi bola idea, že spin-off seriál rozpovie príbeh o začiatku zombie apokalypsy. Tento mix má tento rok zabezpečiť, aby sa krivka sledovanosti konečne obrátila, nabrala vzostupný smer a seriál mohol byť obnovený na ďalšiu sériu.

Z prvých záberov zo 4. série to vyzerá tak, že tvorcom sa podarí seriál reštartovať, nová séria Fearu je očakávanejšia ako premiérové epizódy staršieho seriálového súrodenca.

Aj napriek haprovaniu sledovanosti z posledných rokov, značka The Walking Dead je vlajkovou loďou televízie AMC a okrem seriálov existuje aj zábavno-hororový park, predávajú sa reklamné predmety rôzneho druhu a vznikla aj špeciálna digitálna miniséria. V najbližších rokoch bude toho ešte viac!

Expanzia čaká aj seriály, tie sa majú ešte viac prepájať a z čoho jasne vyplýva, že čoskoro sa predstavia ďalšie zombie odnože. Aj napriek tomu, že divácky ošiaľ raketovo ustáva. Zombíci sú stále trošku živí, treba z nich vydriapať maximum.

Hovorí sa o treťom seriáli, ktorý by mohol mapovať zombie apokalypsu mimo USA, respektíve zasadené do minulosti, čím by sa otvorila cesta pre známe postavy, ktoré počas sérií väčšinou tragicky zahynuli. Týmto krokom by si tvorcovia zabezpečili ako takú istotu sledovanosti, keby do hry vrátili najobľúbenejšie postavy, ktoré diváci mali radi a nezmierili sa s ich odchodom. Napríklad taký Glenn, ktorého smrť Neganovou rukou stále patrí medzi najbrútalnejšie v histórii televízie.

Vznik nových seriálov nie je otázkou vzdialenej budúcnosti. Práve naopak. Na rôznych námetoch sa údajne pracuje pomerne dlho a výsledky práce môžu prekvapiť divákov už v roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zombie #AMC #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch