Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zombíci majú na svedomí ďalšiu obeť. Tento koniec nevidel nikto prichádzať

V nedeľu televízia AMC ponúkla divákom vyvrcholenie prvej polovice ôsmej série svojho hitu The Walking Dead. Tradične táto epizóda, s predĺženou stopážou, patrila k tomu najlepšiemu čo aktuálna séria ponúkla.

13.12.2017 07:00
the walking dead, rick, carl, Foto:
Záver prvej polovice ôsmej série priniesol srdcervúci zvrat. Otec sa bude musieť rozlúčiť so synom.
debata

Záverečný zvrat, ktorý nikto nečakal a nevidel prichádzať. Tvorcovia sa rozhodli rozlúčiť s postavou, ktorá v komiksovej predlohe má veľký príbeh, v tej seriálovej nečakane skončila.

Epizóda How It's Gotta Be od začiatku bola synonymom zúfalstva. Neganovi a jeho Spasiteľom sa podarilo uniknúť zo základne, ktorú Rick so spojencami premenili na ich väzenie. Rick vedel, že Negan sa príde pomstiť. Alexandria sa teda pripravovala na ústup. Radšej prehrať jednu bitku, ako celú vojnu. Spasitelia si neuvedomili, že obyvatelia sú skrytí v podzemí a zničili len domy na povrchu. Lenže pri ústupe, ktorému velil Carl, sa ukázalo, že ho zranil chodec. Spasitelia odišli, Alexandria bola zničená, no ľudia prežili. Teda väčšina. Rick prišiel neskoro, nedokázal zachrániť svojho syna. Carl postupne umieral.

Práve nadchádzajúca smrť Carla je zvratom, ktorý nikto nevidel prichádzať. Nie je tajomstvom, že tvorcovia sa neraz odklonili od pôvodnej predlohy. Smrť Carla je absolútnym zvratom a vychýlením sa od príbehu, ktorí skalní fanúšikovia poznajú. Pritom Carl má v komikse veľkú budúcnosť a je pravou rukou svojho otca. V seriáli sa nič také nestane. Otázkou zostáva, či tento krok bol naozaj dobre premysleným ťahom, ktorý predznamená ďalšie odchylky.

The Walking Dead bude pokračovať s druhou polovicou série už koncom februára a besniaci Rick nebude mať zľutovanie s Neganom. Posledný vzdor voči Spasiteľom môže vygradovať len poslednou bitkou na život a na smrť. Nič iné na stole nie je. Záver ôsmej série bude musieť priniesť len smrť Negana, hoci pôvodne ho Rick zajal a uväznil a neskôr sa stal dokonca jeho spojencom. Lenže smrť jediného syna mieša kartami výrazným spôsobom. Zrejme sa už nedá spoliehať nato, že čo sa stalo v komikse sa nejakým spôsobom stane aj v seriáli.

Seriál si ide, očividne, už vlastnou cestou, čo je odpoveď na klesajúcu sledovanosť a rastúcu kritiku zo strany divákov. Tvorcovia pristupujú k radikálnym riešeniam v snahe zaujať a šokovať. To je začiatok konca každého seriálu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch