Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa nevidí každý deň. Hrdinovia sa spájajú, aby porazili nacistov

Fanúšikovia seriálov o superhrdinoch budú mať od pondelka predčasné Vianoce. Televízia The CW po niekoľkých mesiacoch príprav začne vysielať veľký crossover medzi svojimi štyrmi seriálmi – Arrow, The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow – s názvom Crisis on Earth X. Tentokrát sa diváci dočkajú plnohodnotného prepojenia seriálov so všetkým, čo k tomu patrí.

27.11.2017 07:00
arrow, the flash, supergirl, legends of... Foto:
Superhrdinovia zo seriálov Arrow, The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow sa spájajú. Divákov ukážu doteraz ojedinelé prepojenie seriálov.
debata (4)

Minulý rok mali tvorcovia ambíciu spraviť dovtedy nevídané spojenie seriálov, v konečnom dôsledky ich úmysel nevyšiel podľa ich predstáv a spätná väzba od divákov bola rozpačitá. Jednoducho sa „sekli“, najmä s príbehom, ktorý nezafungoval. Vtedajšia mimozemská invázia vyznela nedôveryhodne. Zvedavosť divákov bola aj napriek tomu silnejšia a sledovanosť všetkých štyroch seriálov bola rekordná.

Tento rok sa snažili tvorcovia poučiť z predchádzajúcich chýb a na novom prepojení začali pracovať s veľkým predstihom, aby dokázali zladiť rozvrh všetkých štyroch seriálov a ich hlavných hviezd, ale najmä priniesť príbeh, ktorý divákov zaujme. Ten tohtoročný rozhodne má túto ambíciu a možno ho zaradiť medzi kontroverzné. Alternatívne reality nie sú ničím cudzím v týchto seriáloch a preto rozvinú príbeh o nacistoch a svete, v ktorom nikdy neprehrali. Toto všetko sa bude odohrávať na Zemi číslo X.

Výhodou prepojenia seriálov je aj fakt, že toto bude špeciálny oddelený príbeh, tým sa otvorí priestor aj pre divákov, ktorí nesledujú niektorý zo seriálov, respektíve nesledujú ich vôbec. Štvordielny crossover zabudne, na krátku chvíľu, na hlavné príbehy zo všetkých seriálov a spojí superhrdinov, aby pomohli svetu, ktorý sa rúti do záhuby. Jedinou nástrahou pre nových divákov môže byť interakcia medzi jednotlivými postavami, tam tvorcovia rátajú s faktom, že diváci poznajú aspoň základné informácie o postavách.

Ako napríklad, že Barry Allen (The Flash) si berie svoju životnú lásku Iris a na ich dlhoočakávanú svadbu vtrhnú nepriatelia a tým sa odštartuje celý príbeh crossoveru. Kvôli svadbe sa zídu hrdinovia zo štyroch seriálov na jedno miesto, aby sa spoločne vybrali do alternatívnej, temnej reality, kde číha zvrátený nepriateľ, ktorý musí byť porazený. Hrdinovia v inej realite sú odrazom tých pôvodných, no v mnohom sa môžu líšiť, preto bude pre fanúšikov veľmi zaujímavé sledovať, ako budú vyzerať hrdinovia v inej realite. Mnohí prekvapia.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #Supergirl #The Flash #Legends of Tomorrow #oseriáloch