Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Agenti S.H.I.E.L.D. idú do vopred prehratého boja s diváckym nezáujmom

Boj o prežitie nevýkonného seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. (Agents of S.H.I.E.L.D.) pokračuje! Krivka sledovanosti kontinuálne klesala už niekoľko sérií, no televízia ABC vždy seriál predĺžila na ďalšiu sériu.

16.11.2017 07:00
debata
Agenti S.H.I.E.L.D. patria medzi najlepšie... Foto: ABC
shield, agents of shield, Agenti S.H.I.E.L.D. patria medzi najlepšie sci-fi seriály, diváci sa im otočili chrbtom.

Bolo očividné, že Agenti „prežívajú“ len vďaka intenzívnej podpore Marvelu, ktorý patrí pod koncern Walta Disneyho.

Najvypuklejší problém s diváckym nezáujmom vyvrcholil počas predchádzajúcej 4. série, keď krivka prerážala dovtedy stanovené dno. Počas štvrtého roku vysielania si premiérové epizódy pozrelo už len slabých 2.5 milióna divákov a všetkým bolo jasné, že ABC sa bude chcieť seriálu už nadobro zbaviť. Pritom Agenti sú naozaj skvele spracovaný seriál, len sa nehodia do televízie. Omnoho viac by tomuto formátu svedčala z niektorých streamovacích služieb.

Najväčším prekvapením bola objednávka aj 5. série, ktorá štartuje už prvého decembra. Ukázalo sa, že ABC, ktorá takisto patrí do Disney portfólia „dostala príkazom“, aby piata séria vznikla. Agenti tak musia poriadne zabojovať, aj keď tento boj je vopred už prehratý.

ABC presúva seriál na piatkový – neatraktívny – slot, kde doteraz nefungoval tohtoročný najväčší prepadák – Inhumans. S.H.I.E.L.D. teda nemá pripravenú žiadnu nábehovú krivku. Definitívny a nelichotivý koniec, bez diváckeho záujmu, sa blíži. Tentokrát určite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Agenti S.H.I.E.L.D. #Agents of S.H.I.E.L.D. #oseriáloch